Siyaset Haber Girişi : 21 Kasım 2023 14:00

Hangileri değişecek?

Hangileri değişecek?
AK Parti Erzurum teşkilatına şu ana kadar 21 belediye için 110?a yakın kişi adaylık müracaatında bulundu. İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, mevcut belediye başkanlarının yarısının değişeceğini açıkladı.

Siyasi partilerde yerel seçimler için trafik hızlandı. Aday adaylığı için ilk takvimi açıklayan AK Parti oldu.

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi için şu ana kadar Ali Korkut, Ebubekir Elmalı ile Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan'ın aday adaylığı başvurusu yaptığını belirten AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, müracaatların ay sonuna kadar tamamlanacağını belirtti. 

 

İttifak açıklaması bekleniyor 

 

Yerel seçimlerde Cumhur İttifakının kapsamının önemli olduğunun hatırlatan Küçükoğlu, “Parti Genel Merkezlerimiz bir süredir ittifakın kapsamına yönelik çalışmalar yapılıyordu. Öyle zannediyorum ki sona doğru gelindi,  iki gün içerisinde bir açıklama yapılmasını bekliyoruz. İttifak sonrası takvimiz netleşmiş olacak” dedi.  

 

Mevcut başkanlar doğal aday

 

AK Parti listelerinden seçilen ve halen görev yapan belediye başkanlarının doğal aday olduğunu ifade eden Başkan Küçükoğlu,  “ Ancak başka bir belediyeye aday adayı olacak isimlerin parti olarak beyanını alıyoruz. Mevcut belediye başkanlarının aday adaylığı için yeniden müracaat etmelerine gerek yok. Genel Merkezimiz zaten bu isimleri biliyor. Bu nedenle tekraren aday adaylığı müracaatı almayacağız” diye konuştu.

 

Yarısı değişecek

 

Her dönem olduğu gibi bu dönemde en fazla müracaatın AK Parti’ye yapılacağını ileri süren Küçükoğlu, “Erzurum açısından bakıldığında öyle sanıyorum ki, mevcut belediye başkanlarımızın yarısına yakını değişecek. Bu da ciddi bir değişim, yeni yüzler ve isimlerle yola devam edeceğiz. Amacımız bugüne kadar vatandaşın her daim memnun olduğu AK Parti belediyeciliğini birkaç adım daha ileri götürmektir” ifadelerini kullandı. Küçükoğlu, hangi başkanların değişeceği konusunda da bilgi vermedi. Kaynak: Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Serhat 22 Kasım 2023 20:33

    Arsa ihale tüccarları belediyecilik yapmasın özellikle bazı belediyeler yakutiye ve hakan yakut hep ihale ile anıldı istemiyoruz

  • misafir 22 Kasım 2023 17:03

    Sayıştay Erzurum Büyükşehir Belediyesini incelemiş ve Sözcü yazmış Diyor ki Erzurum Büyükşehir Belediyesi, denetimlerde ortaya çıkan kesinleşmiş kararlara rağmen 2.7 milyon liralık kamu zararının tahsil edilmesi için işlem bile başlatmadı. Belediye şirketlerinin yönetim kurullarında da mevzuata uygun olmayan görevlendirmeler ile huzur hakkı ödemeleri yapıldığı belirlendi.

  • yıldız 22 Kasım 2023 09:36

    İş bilmez insanları lütfen belediye başkanı olarak göstermeyin bizim memlekete adaya değil partiye oy verildiği için kimi koyarsak koyalım nasıl olsa seçilecek mantığıyla hareket etmeyin iş bilen şehir plancısı mühendis mimar gibi teknik işlerden anlayan insanları aday gösterin yazık etmeyin memlekete büyükşehir olarak yeterince geriden gidiyoruz ERZURUMA yakışır adayları partiniz seçsin

  • yıldız 22 Kasım 2023 09:35

    İş bilmez insanları lütfen belediye başkanı olarak göstermeyin bizim memlekete adaya değil partiye oy verildiği için kimi koyarsak koyalım nasıl olsa seçilecek mantığıyla hareket etmeyin iş bilen şehir plancısı mühendis mimar gibi teknik işlerden anlayan insanları aday gösterin yazık etmeyin memlekete büyükşehir olarak yeterince geriden gidiyoruz ERZURUMA yakışır adayları partiniz seçsin

  • Ali 22 Kasım 2023 06:23

    Yarisi değil hepsi gitsin zaten doydular.

  • özdemir 21 Kasım 2023 22:36

    Başkalığa aday olanları şehir plancı, mimar, inşaat müh gibi mesleklerden seçin, doktor avukat profesörden uzak durun.

  • ahmet tekin 21 Kasım 2023 22:10

    hepsi değişsin. dadaşkent yenişehir rezilin rezili. eski başkan orhan bulutlar 1000000 kat daha iyiyidi. 2. marketler yol nedir öyle. asfalt diye bir nesne var başkan bilmiyor herhalde. Hepsi değişsin. 30 cm kar yağdı heyata durdu hizmet yok. hele üniversite tam bir rezalet . hastaneye girdim karlar temizlenmemiş agaçlar kırılmış yollar da kayanlarçarpışanlar yazık dğeğil mi.