Erzurum Haber Girişi : 16 Aralık 2013 11:31

Hasta hükümlüler için karda oturma eylemi

Hasta hükümlüler için karda oturma eylemi
Erzurum'da insan hakkı savunucuları, cezaevinde bulunan 163 ağır hasta hükümlü için Erzurum H Tipi Cezaevi'nde karlı zeminde 163 dakika oturma eylemi yaptı.
Erzurumajans-Erzurum'da insan hakkı savunucuları, cezaevinde bulunan 163 ağır hasta hükümlü için Erzurum H Tipi Cezaevi'nde karlı zeminde 163 dakika oturma eylemi yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Erzurum Şube Başkanı Medeni Aygün, dernek üyeleri, tutuklu ve hükümlü yakınları, eylem için Erzurum H Tipi Cezaevi önünde bugün sabah saatlerinde toplandı.

10- 17 Aralık İnsan Hakları Haftası etkinlikleri çerçevesinde, cezaevlerinde bulunan ağır hasta mahpusların durumuna dikkat çekmek amacıyla, Erzurum H Tipi Cezaevi önünde toplanan insan hakları savunucuları, '163 Hasta Mahpus için 163 Dakika Oturma Eylemi' yaptı.

Karlı alanda düzenlenen eylem öncesi polis ekipleri, güvenlik tedbirleri aldı. Daha sonra yapılan basın açıklamasını okuyan Medeni Aygün, şunları söyledi:

"Adalet Bakanlığı resmi verilerine göre, 2013 yılında 140 bin 520 kişi cezaevlerinde bulunmaktadır. Son 7 yıl içerisinde cezaevlerindeki nüfus sayısı, önceki sayıya oranla 2.5 misli artmıştır. 14 hasta, rapor beklerken hayatını kaybetmiştir. Adli Tıp Kurumu, 10 kişiden birisine rapor vermektedir. Adalet Bakanlığı'na ve infaz savcılıklarına 460 kişi rapor için başvuruda bulunmuş, 417 kişinin başvurusunun reddine karar verilmiştir. İHD verilerine göre, 3 Kasım 2013 tarihi itibari ile hasta mahpus listesinde 163'ü ağır olmak üzere, 544 hasta mahpus bulunmaktadır. Hapishanelerde sağlık koşulları düzeltilinceye kadar Adalet Bakanlığı'nın acilen tüm hapishanelerde sağlık sorunu olan mahpusları, sağlık kontrolünden geçirmesi ve bunların kayıtlarını tutması sağlanmalıdır." Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.