Erzurum Düzenleme Tarihi : 28 Şubat 2024 11:30 Haber Girişi : 23 Şubat 2024 11:44

Hasta ve yakınlarının çektiği fotoğraflar rezaleti ortaya koydu

Hasta ve yakınlarının çektiği fotoğraflar rezaleti ortaya koydu
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde odalara ek yataklar konuldu. Hasta ve yakınlarının kaydettiği fotoğraflar rezaleti ortaya koydu.
Hasta ve yakınlarının çektiği fotoğraflar rezaleti ortaya koydu

İşte ‘Yeni Nesil Üniversite’nin Yeni Nesil Hastanesi!

 

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’yle ilgili her geçen gün artan şikayetlere bir yenisi daha eklendi. Hastane yönetimi iki yataklı odalara bir yatak daha koydu. Yer açmak için refakatçi koltuklarının da kaldırıldığı iddia edildi. Hasta ve yakınları uygulamaya sosyal medyada tepki gösterdi.

 

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük sağlık kuruluşu olan Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, son günlerde sosyal medyada en çok şikâyet edilen kurum oldu.

 

 

Resmi internet sitesinde 1419 yatak kapasiteli görünen hastanede iki yataklı odalara bir yatak daha eklendi. Aynı şekilde diğer odalarda da yatak kapasitesi artırılırken, alan açmak için refakatçi koltuklarının kaldırıldığı öne sürüldü.

 

Bazı hasta yakınlarının piknik sandalyelerini getirerek geceyi geçirdiği hastanede yaşananlar sosyal medyada gündem oldu. Enfeksiyon riskinden endişe eden hasta ve yakınlarının yönetime şikâyette bulundukları ancak “Hastane zarar ediyor, ne yapalım gidin nereye şikâyet ederseniz edin” cevabı aldıkları iddia edildi.  

 

 

“ORTAK AKIL ARAYIŞINA DEVAM EDİYORUZ” DEMİŞTİ

 

Öte yandan her fırsatta ‘Yeni Nesil Üniversite’ açıklamalarında bulunan ve geçen 5 Şubat’ta Araştırma Hastanesi’ni ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, hastanenin son durumu ile ihtiyaç duyulan noktalara yönelik gereken adımların atılması için notlar aldıklarını söylemişti. Rektör Çomaklı’nın hastaneyle ilgili olarak "ortak akıl arayışına aralıksız devam ediyoruz” açıklamasından sonra odalara ek yatak atılması dikkat çekti.

 

 

Hasta ve hasta yakınları ise sosyal medya platformlarından, “Perişan haldeyiz bu duruma acil çözüm bulunmalı” şikayetinde bulundu. Onur SAĞSÖZ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Salih gündüz 27 Nisan 2024 21:17

    Rektör bu haberleri görmezden geliyor

  • Deveye demişler sırtın eğri 04 Nisan 2024 15:10

    Araştırma Hastanesi kadar kanunsuz kuralsız yönetilen başka yer var mı acaba. Hasta yakınına yatak verme, asistan doktora nöbet ertesi izin verme, bol bol mobbing yap, canlarından bezdir, denetim yapma, yakında doktor yerine sinek avlarsınız. Servislerin kapısına kilit vurmanız yakındır. Baştan sona rezillik.

  • MURTAZA 04 Nisan 2024 11:12

    ...

  • Rahmi 12 Mart 2024 12:25

    Bu rezilliğe kim dur diyecek

  • Ali er 12 Mart 2024 06:34

    Daha iyi yönetilebilir. Birsürü arsayı Hilton?a ona buna miting alanına yola spor salonuna belediyeye vereceğinize ek bina yapabilirdiniz. Ama yapmayıp herkese verdiniz sonra yatak yatak üstüne yaptınız işte yeni tasarım mı yeni nesil mi bilmiyorum üniversite

  • Hakkı 06 Mart 2024 18:40

    Bu duruma bir dur diyecek yokmu?

  • Macid 02 Mart 2024 00:49

    Gerçekten çok kötü görüntüler. Hastalar üst üste yatıyor resmen rezalet.

  • Yeşil 29 Şubat 2024 06:20

    İstanbul dan ameliyata gelen akademisyenlerin sülale silsilesidir, hem erzurum u beğenmezler hem hastane için buraya getirttirirler, Yapılan en güzel icraat öğretim üyelerinin dişçilikte ve hastanede özel öncelikle muayenesi, akademisyen kliniği özel randevu sistemi ???? gelir gelmez kurdu bu kast sistemini

  • Dadaş 28 Şubat 2024 21:29

    Yorumlara bakıyorumda insanlar 20 yıl öncesini ne çabuk unutmuşlar diyorum... İşimiz gücünüz algı yapmak. İstanbul'dan bu hastaneye ameliyat olmaya gelenleri niye haber yapmıyorsunuz Veya kapasitesinin üzerinde Doğuanadoluya ve İran'a Azerbaycan'a hizmet ettiğini niye yazmıyorsunuz... Çok konfor istiyorsanız şehir hastanesinin tek kişilik lüks odalarını niye yazmıyorsunuz... Bırakın bu işleri... Kurumları karalamaktan vazgeçin... Bir gün sizinde yolunuz düşer buralara... Mahçup olursunuz..

  • Levent yildirim 28 Şubat 2024 18:39

    Yönetim bu duruma dur diyecek tedbirleri nezaman alacak?

  • Dds 28 Şubat 2024 18:28

    Onur bey üniversiteye bağlı vakıf okullarının ücretlerine yaklaşık %300 zam yapıldı. Bu konuyla alakalıda bir yazı kaleme alırsanız memnun olurum.

  • Ali er 27 Şubat 2024 17:55

    Rektör ortak akıl arıyoruz derken sanırım hastane ortak yatak aramış ve yatak atmış. Rektörüm lütfen ortak akıl değil likayat hak ve hukuk aratın. Adım başı torpil

  • Dadaşbey 26 Şubat 2024 23:18

    Torpille kimi ile alırızın peşindeler hizmet etmek akıllarında yok

  • Ali kaya 26 Şubat 2024 20:23

    Biran önce bu duruma son verilmeli,kapasitesine göre randevu usulü ne göre hasta kabul edilmeli

  • Türkiye Yüzyılı 26 Şubat 2024 01:20

    Çocukluğum zamanındaki (90 lar) SSK yıllarına götürüyor resmen . Hastane yatırımlarında zirveyi görüp bir de diplere gelmek ?Türkiye Yüzyılı

  • Sahipsiz memleket 26 Şubat 2024 01:16

    Rabbim düşmanımı Ata Üni kadın doğum birimine düşürmesin hamile hanımımla her gittiğimde tam bir gün gidiyor hem ayakta bekliyoruz hemde kapılara isim karalıyoz. Türkiye Yüzyılında gerçekten çok yazık . Ben her gittiğimde memleketin ne kadar geri gittiğini düşünüp göç etmek istiyorum.

  • Az 25 Şubat 2024 10:03

    Türkiye?deki çoğu üniversite hastanesinin durumu ne yazıkki böyle. Biraz empati yapmak lazım. Eğer hasta sayısı fazla ise o 3.yataktaki hasta sizin olsaydı aynı şeyi paylaşır mıydınız ? Belli ki imkanlar sınırlı çok yoğun bir hastane ne yapsınlar ?

  • Mustafa 24 Şubat 2024 23:54

    Yani sağlık noktasında 20 ile hizmet eden bir il var, her hastaya yetişmeye çalışıyor doktorlar. Üroloji de kardeşimin ameliyatı için beklerken 100 den fazla dosya yani 100 den fazla hasta ameliyat için sırada bekliyordu, doktorlar bin bir fedakarlıkla yetişmeye çalışıyorlar, yönetim bunun için gayret ettiğini söyledi. hastanenin kapasitesi de belli. Buradan da eleştirmek hoş değil. Orada çalışan her bir emekçinin doktorun hakkına girmek olur. Her ile şehir hastanesi yapılmalı bunu yüksek bir dille getirmeliyiz. Hele ki hiç kimse gelen hasta yakınlarına zarar ediyoruz demez. Üniv hastanesinin her açıdan kapasitesinin üzerinde gayret gösterdiğini sürekli hastaneye giden birisi olarak görüyorum.

  • halis demir 24 Şubat 2024 13:34

    vatandaş ne yapsın mecburen geliyor dışarıda özelde ameliyat olsa 200 bin istiyorlar bu sebeple vatandaş devlet hastanesine gelip ameliyat oluyor. Sorun sağlık bakanında demiyor ki bu hasta nasıl 200 bine ameliyat olur. vatandaşı soyuyor musunuz ameliyat mı ediyorsunuz belli değil. millet keyfinden gelip ameliyat masasına yatmıyor. hastanenin yanında otel var ama boş çünkü pahalı bu sebeple refekatçi hastanede kordorda yatıyor. bence ortak akıl arıyorsanız otelin fiyatını indirin refekatçi yi sınırlayın. ve özel hastane parasını düşürün. yoksa durum iyi değil. üniversitedeki doktorlar inanın bu işi para için yapmıyorlar. ama nereye kadar. Üniversiteler malesef bu şekilde daha çok gidemez. yakında kapanışlar başlar. vurun ama gerçeği bilin.

  • Tuğba yurt 23 Şubat 2024 22:56

    Yani kusura bakmayın da ağrı kars iğdır hep bu hastanede sabah bakin oto parka adamlar iğdırlı turizmle otobüs binip geliyolar. Bizde kendi memleketinde 2 sınıf vatandaşlık görüyorum. Sormak isterim Açaba o illlerde hastane yokmu kars ağrı iğdır illeri

  • Dadaşbey 23 Şubat 2024 22:21

    Hastaneler 1980 lerden daha kötü halde

  • ali er 23 Şubat 2024 22:16

    yeni üniversite bunu yani. hastane rezil görünüyor. eski üniversiteyi özlüyoruz ama güzel şeyler hep mazide kaldı. iyi aadamlar beyaz atlara binip gittiler. geride böyle rezillikler kaldı. üniversiteye yazık

  • Mustafa gündüz 23 Şubat 2024 16:50

    Haraptar köyü ettiler üniversiteyi yakında maho ağa gibi üniversiteyi satarlar. Zaten belediye kenardan kenardan kemirmeye başlamış. Çiftlik arazisi gitti , stadın yanındaki devasa arazi gitti, olimpiyat karşısındaki arazi gitti. Yazık değil mi üniversite arazisi devletin arazisini böyle saçıp savurmak hemde ismi Ömer olan bir rektöre yakışmaz. Nerede Halide ömerin devlet malına gösterdiği ihtimal nerde sizin bu şekilde har vurup harman savurmanız. Müslüman olan devlet adamı olan hak hukuğa saygılı olan bu kötülüğü üniversiteye yapmazdı. Yazık