Erzurum Haber Girişi : 26 Ağustos 2018 18:00

Hastane yatırımı Ankara-Erzurum hattında kilitlendi!

Hastane yatırımı Ankara-Erzurum hattında kilitlendi!
Son bir yıldır Erzurum’da marka bir hastane yatırımı için Ankara-Erzurum arasında mekik dokuyan işadamlarına engel üstüne engel çıkarıldı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Son bir yıldır Erzurum’da marka bir hastane yatırımı için Ankara-Erzurum arasında mekik dokuyan işadamlarına engel üstüne engel çıkarıldı.

İşadamları Dursun Ali Yıldız ile ortağı Selim Öz bir yıl önce Erzurum’da marka bir hastane kurmak için Aziziye İlçesi’nde arsa satın aldı. Tapuyla birlikte İlçe ve Büyükşehir Belediyesi’ne sunulan proje için Ankara’da da girişimlerde bulunuldu. Büyükşehir ve Aziziye Belediyesi yatırımcılar için her türlü desteği sağlarken, kısa sürede hayata geçmesi beklenen proje bir an da kilitlendi. İddiaya göre siyasilerin destek vermediği yatırım için Sağlık Bakanlığı’ndan da izin alınamadı. Sağlık turizminde önemli bir potansiyeli olan kentte yaklaşık 400 kişiye istihdam kapısı olması beklenen bu önemli yatırıma geçen zaman içinde kim ya da kimlerin engel olmaya çalıştığı merak konusu oldu. Hükümetin yatırımcı çekebilmek için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 23 kenti 6’ncı Bölge Teşvik kapsamına almasına rağmen böylesine bir yatırımın gerçekleşmesi adına destek verilmemesi şaşkınlıkla karşılandı. Bu arada çıkarılan engeller karşısında çaresiz kalan ve büyük hayal kırıklığı yaşayan işadamları yatırımlarını askıya aldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Murat 01 Ocak 1970 02:00

    Kim bundan zarar görecekse odur hain ... sehre acil ozel hastahane lazim buna niye engel olunuyor anlamak mumkun degil ..