Erzurum Haber Girişi : 05 Ağustos 2023 09:29

Hastaneye sığınmıştı! Yetkililer harekete geçti

Hastaneye sığınmıştı! Yetkililer harekete geçti
Kahramanmaraş merkezli depremlerde kardeşiyle birlikte enkaz altından kurtarılan Adem Fıstık, Erzurum'da kaldığı yurttan çıkarıldıktan sonra Şehir Hastanesi'nde kalıyordu. Gündeme gelen haber sonrası yetkililer harekete geçerek tekrar yurda yerleştirildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde kardeşiyle birlikte enkaz altından kurtarılan Adem Fıstık (23), Erzurum’da kaldığı yurttan çıkarıldıktan sonra Şehir Hastanesi’nde kalıyordu. Pusula Gazetesi’nin gündeme getirdiği haber sonrası harekete geçen Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Fıstık’ı tekrar yurda yerleştirdi.

 

 

Depremde evini kaybederek Kahramanmaraş’tan Erzurum’a gelen Adem Fıstık, alınan kararla diğer depremzedelerle birlikte 31 Temmuz’da kaldığı Oğuzhan Yaşar KYK Yurdu’ndan çıkarılmıştı. 7 Ağustos’ta özel güvenlik kursu sınavına girecek olan Fıstık, şehirden ayrılamadığı için Şehir Hastanesi’ne sığınmıştı.

 

Hastanenin acil servis ve koridorunda bulunan koltuklarda yatıp kalkan Fıstık’ın durumunu Pusula Gazetesi gündeme getirdi. Haber sonrası harekete geçen yetkililer, depremzede genci tekrar yurda yerleştirdi. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ün talimatıyla Adem Fıstık, Kazım Karabekir Erkek Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi. Üç gün burada kalacak olan Fıstık, Pazartesi günü memleketi Kahramanmaraş’a dönecek.

 

 

Gelişmeden memnuniyet duyduğunu belirten Adem Fıstık, “Keşke durum bu aşamaya gelmeden bir hafta kalıp gitseydim ama artık yapacak bir şey yok. Dün beni birçok resmi kurumdan aradılar. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlileri ile de telefonda görüştükten sonra olduğum yerden gelip beni aldılar, yakından ilgilendiler. Tekrar yurda yerleştirdiler. Birkaç gün daha kalıp memleketime döneceğim” dedi. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • vatandaş 05 Ağustos 2023 11:09

    Illahada haberlere yansimasi lazimdi. Zaten bu ülkede adeleti basın saglıyor.