Erzurum Haber Girişi : 24 Haziran 2015 18:05

Hayır Çarşısı'nda Ramazan bereketi...

Hayır Çarşısı'nda Ramazan bereketi...
Ramazan ayında Erzurum Büyükşehir Belediyesince faaliyete geçirilen Hayır Çarşısı'nda yardımsever vatandaşlardan toplanan çeşitli yardım malzemeleri, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.
Erzurumajans-Ramazan ayında Erzurum Büyükşehir Belediyesince faaliyete geçirilen Hayır Çarşısı'nda yardımsever vatandaşlardan toplanan çeşitli yardım malzemeleri, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

Erzurum genelinde yardımlaşma ve dayanışma ruhunu Ramazan ayı dolayısıyla artırmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki Yeğenağa İş Merkezi'nde bin 500 metrekarelik alanda Hayır Çarşısı kurdu. Bu kapsamda yardımsever vatandaşlardan toplanan yardımlar, Hayır Çarşısı içindeki reyonlara konuluyor. İhtiyaç sahibi oldukları yetkili organlarca tespit edilen aileler, Hayır Çarşısı'nda tüm ihtiyaçlarını ücretsiz karşılama imkânını buluyor.

HAYIR ÇARŞISI'NDA VEREN EL ALAN ELİ, ALAN EL VEREN ELİ GÖRMÜYOR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı açıklamada, Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğuna dikkat çekti. Hayır Çarşısı'nda muhtaç ailelerin rencide olmadan rahatlıkla ihtiyaçlarını karşılayabildiğini belirten Başkan Sekmen, "Elinde malzeme olanlar gelip bunları hayır çarşısına teslim ediyor. Tespit etmiş olduğumuz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız buraya geliyor. Buradaki amacımız verenin alanı, alanın da vereni görmemesi. Bu şekilde herhangi bir olumsuz duygunun oluşmasını engelliyoruz" dedi.

YARDIMIN KİMDEN ALINIP KİME VERİLDİĞİ KAYIT ALTINDA TUTULUYOR

Başkan Sekmen, yardım etmek isteyen vatandaşların belediyeye ulaşması halinde Hayır Çarşısı görevlilerinin yardım malzemelerini belirttikleri adresten makbuz karşılığı teslim aldıklarını kaydetti. Her yardımın kimden alınıp, kime verildiğinin kayıt altında tutulduğunu vurgulayan Başkan Sekmen, şöyle konuştu: " Hayır Çarşımızın Erzurum halkına hayırlı olmasını diliyorum. Güzel Peygamberimizin hadis-i şerifi var; 'Komşusu açken, tok yatan bizden değildir.' Bu prensiple elinde fazladan eşyası olan insanlarımız, hatta kullanamadığı veya çok az kullanılmış giysilerini, ikinci el ev eşyalarını bize veriyor, biz de ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Bir yandan israfı önlüyoruz, bir yandan da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyacını gideriyoruz. Olmayana yardım eli uzatmak bizim medeniyetimizin ve düşüncemizin önemli bir parçasıdır."

Yardım yapmak isteyen vatandaşlar, "215 09 09" numaralı telefonu arayarak Hayır Çarşısı'na bağışta bulunabiliyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.