Erzurum Haber Girişi : 13 Eylül 2022 11:29

Hedef yıl sonuna kadar 20 milyon TL ciro!

Hedef yıl sonuna kadar 20 milyon TL ciro!
Ülke genelinde adeta fabrika gibi üretim yapan meslek liseleri, ekonomiye önemli oranda katkı sağlıyor. Erzurum'da birçok alanda üretim yapan meslek liseleri de yılın ilk 7 ayında 13 milyon TL ciro elde etti.

Türkiye’de son dönemlerde elde ettikleri üretim gelirleriyle gündeme gelen meslek liseleri adeta fabrika, öğrencileri ise profesyonel işçi gibi çalışarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

 

 

Ülke genelinde meslek liseleri, 2022’nin ilk 7 ayında 864 milyon TL üretim geliri elde etti. Erzurum’da eğitim veren meslek liseleri de mobilya, dezenfektan, maske ve temizlik ürünleri gibi birçok farklı alan üretim sağlıyor. Meslek liselerinde eğitim gören ve üretime aktif katılan öğrenciler öte yandan aldıkları ücretlerle aile bütçesine de katkı sağlıyorlar.  Geçtiğimiz yıl 10 milyon TL ciro elde edilen Erzurum’da, bu sene yılın ilk 7 ayında 13 milyon TL gelir sağlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, yılsonuna dek bu rakamın 20 milyon TL’ye ulaşmasını hedeflediklerini söyledi. 

 

Yüzde yüz artış hedefleniyor

 

Her yıl yüzde yüz oranında artış sağlamak istediklerini kaydeden Kaygusuz, “Meslek liseleri buluşlarla, başarılarıyla, elde ettikleri üretim gelirleri ve ekonomiye sağladıkları katkılarla örnek okullar oldu. İlimizde 2021 yılın 10 milyon TL ciro elde ettik. Bu rakam 2022’nin ilk 7 ayında 13 milyon TL’ye ulaştı bile. Hedefimiz her sene önceki yıla göre yüzde yüz artış sağlamak. 2023’e girmeden bu rakamı 20 milyon TL’ye ulaştırmak için meslek liselerimizdeki öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve tüm personel var gücüyle çalışıyor” dedi.

 

 

Yeni okullar yolda

 

Dün başlayan 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’na ilişkin de konuşan Kaygusuz, sadece bilgi edinmek değil bilginin nasıl kullanıldığının da ön plana çıktığı bir dönem yaşandığını söyledi. Temel önceliklerinin öğrenci olduğunu belirten Kaygusuz, “Bu yıl itibariyle öğrenci sayımız özel ve resmî kurumlarda 183 bin 68’e ulaşmış bulunmaktadır. Bugün ilimizde öğrencilerimiz örgün eğitim içerisinde özel ve resmî 1187 okulda eğitim yolculuğunu sürdürmektedir. Derslik başına düşen öğrenci sayısı ise ilköğretimde 19, genel ortaöğretimde 20 olmuştur. Toplam derslik sayısı ise 9 bin 448’dir. Bunu yeterli görmemiz elbette mümkün değildir. Bu amaçla 2022 yılında yapımı devam eden 9 okula ilaveten, 2023 yılı itibariyle onayı alınan çeşitli kademelerde 12 okul için çalışmalar devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

 

 

Öğretmen açığı kapatılacak

 

Kentte ihtiyaç olan 1489 öğretmen için çalışmaların sürdüğünü aktaran Kaygusuz, “Elbette bu yolculuğun ana dinamiği öğretmenlerimizdir. Onların olmadığı bir eğitim faaliyetinin başarıya ulaşması mümkün değildir.  Şu an ilimizde eğitim- öğretim faaliyetine katılan öğretmen sayımız resmî kurumlarda 10 bin 42’dir. Eksikler elbette olacaktır. İhtiyacımız olan 11 bin 531 öğretmenimizden açık kalan 1489’u için gerekli değerlendirmeler ve çalışmalar yapılmaktadır. Bilgi ancak onu kullanabilenlerin elinde değerlidir. Bu hafta başlayan eğitim öğretim yılının bu manada ülkemizin ve milletimizin her zaman bir adım olmasına hizmet etmesini temenni ediyorum” diye konuştu. Pusula

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halis demir 13 Eylül 2022 22:29

    Buralar okul değil mi para nereye girerse orayı bozar. Bence eğitim alsınlar