Spor Haber Girişi : 30 Haziran 2017 23:00

Helal sana be!... B.B. Erzurumspor'un çifte kupalı başkanı..

Helal sana be!...  B.B. Erzurumspor'un çifte kupalı başkanı..
TFF 1. Lig'de mücadele edecek olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da bir türlü sular durulmuyor. Şampiyonluktan bir gün sonra Kulüp Başkanı Ali Demirhan'ın istifasıyla başlayan olaylar her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor...
Erzurumajans-Yeni sezonda TFF 1. Lig'de mücadele edecek olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da bir türlü sular durulmuyor. Şampiyonluktan bir gün sonra Kulüp Başkanı Ali Demirhan'ın sürpriz istifasıyla başlayan olaylar hergeçen gün yeni bir boyut kazanırken, B.B. Erzurumspor yönetimi, dün öğleden sonra Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelen şok bir haberle sarsıldı. Mehmet Albayrak'ın sözleşmesi devam ederken Hatayspor'a imza atmasını araştıran yöneticiler, TFF'den B.B. Erzurumspor'un 2,5 yıldan bu yana formasını giyen Mehmet Albayrak'a şampiyonluk priminin zamanında ödenmemesi nedeniyle sözleşmesinin tek taraflı fesih edildiğini öğrendi. Futbolcular ile kulüp arasında bu yönde bir anlaşma olmadığını düşünen ve olayın ayrıntısını araştıran yönetim, eski Başkan Ali Demirhan ile yönetici Celal Emrah Yüce'nin Mehmet Albayrak ile "Şampiyonluk primi ödenmezse sözleşme fesih edilir" maddesinin olduğu bir protokol imzaladığını tespit etti.

ERKHABER'den Orkun Çizmeli'nin haberine göre;  B.B. Erzurumspor'u son iki sezonda 3. Lig'den TFF 1. Lig'e taşıyan isim olan eski Başkanı Ali Demirhan ile Mavi Beyazlı ekibin yeni yönetimi arasında ipler iyice gerilmeye başladı. Gerilimi doruk noktasına ulaştıran son olay ise kaptan Mehmet Albayrak'ın sürpriz bir şekilde bir yıl daha sözleşmesi olmasına rağmen Hatayspor ile imza atmasının arkasında yatan olaylar oldu. Sürpriz imzanın sözleşme devam etmesine rağmen nasıl olduğunu inceleyen Mavi Beyazlı yönetim, TFF ile irtibata geçti. Hem Hatayspor'u hem de Mehmet Albayrak'ı TFF'ye şikayet etmeye hazırlanan yönetim, TFF'den aldığı şok cevapla sarsıldı. TFF'den edinilen bilgiye göre, Mehmet Albayrak'a şampiyonluk primi zamanında ödenmediği için sözleşmesi tek taraflı fesih edilmiş ve golcü futbolcu serbest kalmıştı. Dolayısıyla Hatayspor'un bu transferde herhangibir kusuru bulunmuyordu. Ancak Mavi Beyazlı yönetim, oyuncuların hiçbirine şampiyonluk primlerinin ödenmemesi halinde sözleşme fesih hakkı verecek bir anlaşma yapılmadığı gerekçesiyle TFF'ye başvurdu. TFF'den ilgili yazı önceki gün akşam saatlerinde kulübe ulaştı ve yönetim bir kez daha büyük bir şokla sarsıldı.

TFF'den gönderilen yazı ekinde, eski Başkan Ali Demirhan ve yöneticilerden Celal Emrah Yüce'nin 3 Mayıs 2017 tarihinde Mehmet Albayrak ile protokol imzaladığı ve 80 bin TL'lik şampiyonluk priminin 16 Haziran 2017 tarihine kadar yapılması, aksi takdirde sözleşmenin tek taraflı fesih edilmesinin karşılıklı olarak imza altına alındığını gösteren protokol yeraldı. 



DEMİRHAN VE YÜCE HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULUYOR

B.B. Erzurumspor yönetim kurulu, yaşanan bu gelişme üzerine olağanüstü toplandı ve protokolde imzası bulunan eski Başkan Ali Demirhan ve yönetici Celal Emrah Yüce hakkında suç duyurusunda bulunulması kararı aldı. Demirhan ve Yüce'nin herhangibir yönetim kurulu kararı olmadan böyle bir protokol imzalamasının doğru olmadığını savunan yöneticiler, "Bonservis geliri elde edebileceğimiz bir oyuncunun hem elini kolunu sallaya sallaya kulüpten ayrılmasına hem de üstüne de şampiyonluk primi ödeme zorunluluğuyla bizi karşı karşıya bırakan bu protokol bir kere hukuken yok hükmündedir. Bir kere antetli bir kağıt değil ve imzalar da mühürsüzdür. Ayrıca bu protokolün Ali Demirhan'ın istifasının hemen sonrasında, geçmiş tarihli yapıldığını düşünüyoruz. Bu konudaki tüm yasal haklarımızı arayacağız" dediler. 

DEMİRHAN: BEN VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUM!

Öte yandan eleştirilerin odağındaki isim olan eski başkan Ali Demirhan, konuyla ilgili olarak ERKHABER'in sorularını cevaplandırdı. Mehmet Albayrak ile protokol imzaladığını doğrulayan ve "Sadece onunla değil, şampiyonluk primleri noktasında söz verdiğim yardımcı antrenörümüz Adem Çağlayan ve şampiyonluğun en büyük mimarlarından biri olan menajerimizim Mustafa Soley ile de protokol imzaladım. Çünkü bu üç isme de ben söz vermiştim, sözümün gereğini yerine getirdim. Mehmet Albayrak serbest kalınca kıymete bindi, oysa bu takımın 2 yıllık şampiyonluğunda attığı gollerle büyük pay sahibi olan ve kaptanlığını yapan bir oyuncuyla görüşme zahmetinde bile bulunmadılar. Aramadılar, görüşmeye çağırmadılar. Şimdi bu oyuncunun 550 bin TL'lik sözleşmesi var. Sözleşmesi devam ettiği için peşinat olarak 200 bin TL ve artı şampiyonluk primini ödemek zorunda kalacaklardı. Ben Erzurumspor'u zarara uğratmadım, aksine fayda sağladım. 550 bin TL'lik bir yükten kurtardım onları, farkında değiller. Bonservis bedelinden bahsediyorlar, şampiyonluk primini vermeyip, bonservisini vermeyi planlıyorlardı. Bu hak yemek değil midir? Futbolcusunun hakkını yiyen bir kulüp mü yapmak istiyorlar Erzurumspor'u?" diye konuştu.

YÖNETİCİLERDEN ŞOK İDDİA... "ALACAĞIMIZ VAR" DİYEN İCRA TAKİBİ BAŞLATIYOR

Mehmet Albayrak olayıyla sarsılan B.B. Erzurumspor'da bir taraftan da bazı isimlerce icra takiplerinin başlatıldığı öne sürülüyor. Kulüp yöneticileri, Ali Demirhan döneminde kulübe verilen yardım çeklerinin kayıp olduğunu, bazı kişilerin de "alacağımız var" diyerik kulübe icra takibi başlattıklarını belirterek, "Birkaç günden bu yana senetler elimize ulaşmaya başladı. Örneğin Sezer Bravo isimli birisi, 50 bin Avro alacağım var diyerek kapımızı çaldı. Buna benzer başka alacaklılar da var. Son iki dönemi yakın merceğe aldık, gerekli tüm hukuki adımları atacağız. Hakkı olmayan parayı bir Allah'ın kulu alamayacak" dediler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Akın 01 Ocak 1970 02:00

    Buda yeni moda yok hükmündedir ne demek :)) adamın imzası var sen kendince neyi yok sayarsan say erzurum sprou batıracaksınız el ele verdiniz maşallah

  • dadaşx 01 Ocak 1970 02:00

    Bu garip haberi yapmak için ne aldınız onu merak ediyorum.Hep aynı taktik

  • Sefer Kara 01 Ocak 1970 02:00

    Yardim cekleri yoksa baskanlar arastirilsin onursal baskan dahil Yayinayin yorumu sizde