Bölge Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Helikopterler Erzurum`a yaralı taşıyor

Helikopterler Erzurum`a yaralı taşıyor
Hava ambulansları ve askeri helikopterlerle Erzurum`a getirilen 50 yaralının 5`i hayatını kaybetti.
Erzurum Ajans-Van`da meydana gelen depremin ardından 100`e yakın ölü ve binin üzerindeki yaralı, çevre illerdeki hastanelere sevk ediliyor. Hava ambulansları ve askeri helikopterlerle Erzurum`a getirilen 50 yaralının 5`i hayatını kaybetti.


Van`da yaşanan 7.2 şiddetindeki depremin ardından hasar gören hastaneler depremde yaralanan vatandaşları tedavi etmekte güçlük çekince yaralılar kara ve hava yolu ile yakın illere tedavi edilmek üzere sevk ediliyor. Dün akşam saatlerinden itibaren Erzurum`a getirilen 50 yaralının 5`i hayatını kaybetti.. Durumu ağır olan hastaların sevk edildiği Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne getirilen hastalardan 4`ü yolda hayatını kaybederken, 50 yaşlarındaki bir kadın yaralı ise hava ambulansından indirildiği sırada hayatını kaybetti. Hava ambulansı içerisinde yapılan kalp masajına cevap vermeyen yaralı, uzun uğraşlara rağmen hayatını kaybetti.

 
Kimliği belirlenemeyen yaralılar tedavi altına alınarak yakınlarına ulaşılmaya çalışılıyor. Enkaz altından çıkarılıp çevre illere sevk edilen yaralıların kimlikleri öğrenilemezken, yaralıların sevk edildiği hastane önüne gelen vatandaşlar Van`da bulunan yakınlarının yaralandığı endişesiyle indirilen yaralıları tek tek kontrol ediyor. Hava ambulanslarının yanı sıra askeri helikopterler de bölgede yaralıları çeşitli hastanelere sevk ediyor.

Askeri helikopterler Van`dan aldıkları yaralıları önce Mareşal Çakmak Askeri Hastanesi`ne getirerek buradan da ambulanslarla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne sevk ediyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.