Erzurum Haber Girişi : 23 Eylül 2022 13:57

"Hemşireleri kırbaçlayın" demişti, işten atıldı!

Erzurum Horasan Devlet Hastanesi'nde acil servisteki hemşireleri kastederek, "Çalıştırmıyor musunuz bu hemşireleri, çalıştırın, kırbaçlayın" dediği iddia edilen Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Rahime Öztürk Yer'in görevine son verildi.

Erzurum Ajans’tan gazeteci Onur Sağsöz’ün “Dayak yedikleri yetmiyor bir de mobbing” başlıklı yazısıyla gündeme getirdiği olay, geçen günlerde Horasan Devlet Hastanesi’nde meydana geldi.

 

İddiaya göre acil servise giden Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Rahime Öztürk Yer, o an orada bulunan hemşireleri kastederek, nöbetçi doktora, “Çalıştırmıyor musunuz bu hemşireleri? Çalıştırın, kırbaçlayın” dedi. Acil servisteki hasta ve yakınlarının da şahit olduğu olay sonrası, hemşireler neye uğradıklarını şaşırdı.

 

DR. BEDİR’DEN ANINDA MÜDAHALE…

 

Yaşanan olayın ardından şahitlerin ifadeleri doğrultusunda tutanak tutulurken, hemşireler Rahime Öztürk Yer hakkında şikayetçi oldu. Yaşananların sosyal medyada yer almasından hemen sonra Sağlık İl Müdürü Dr. Gürsel Bedir olaya anında müdahale etti. Türk Sağlık Sen Erzurum Şubesi de suç duyurusunda bulundu.

 

İlçeye giderek inceleme ve soruşturma talimatı veren Dr. Bedir, gelişmeleri Bakanlığa da bildirdi. Olayın kabul edilemez olduğunu kaydeden Sağlık İl Müdürü Dr. Bedir, dün akşam saatlerinde sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Dr. Bedir, “Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürünün acil servisi gezerken oradaki çalışanlarımıza yönelik sarf etmiş olduğu sözler, her ne amaçla olursa olsun hiçbir şekilde kabulü mümkün değildir ve her bir mesai arkadaşımızı olduğu gibi bizleri de derinden üzmüştür. Konuyla ilgili idari soruşturma başlatılmıştır” dedi.

 

SÖZLEŞMESİ FESH EDİLDİ

 

İdari soruşturmanın devam ettiği süreçte Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Rahime Öztürk Yer’in sözleşmesi feshedilerek, görevine son verildi. Sağlık İl Müdürü Dr. Gürsel Bedir’in girişimleriyle bakanlığın kısa sürede aldığı karar sağlık çalışanları arasında memnuniyetle karşılandı. Öte yandan daha önce de mobbing soruşturması geçirdiği öğrenilen Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Rahime Öztürk Er'in yakın çevresine, "şaka yapmıştım" dediği öne sürüldü.  

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Alim 25 Eylül 2022 09:57

    Liyakatsiz atama olunca böyle oluyor astını isırıyor üstünü tepiyor. Kifayetsiz müdür

  • Can 25 Eylül 2022 06:50

    Böyle mobbing uygulama eskiden daha fazlaydı rencide edici sözler çok duyduk ama sesiz kaldık helal olsun hemşire kardeşlerimize sesiz kalmadılar

  • Dadas 24 Eylül 2022 17:48

    Acaba ne kadar doğru hemşire veya doktor farketmez insanları azarlıyorsa tabiri caizse kapıyorsa onları da araştırmalı.

  • Mahmut lokmacı 24 Eylül 2022 09:28

    Hangi birini temizliyeceksin ki AKP her tarafı bunun gibilerle doldurdu

  • Çağrı 23 Eylül 2022 21:04

    Çok Güzel bir davranış her kurumda her görevli yasal haklarini bilmeli inşallah bu bir örnek olur. Adalet yanlız bu şekilde sağlanır herkes buna göre davranır.

  • Dadas 23 Eylül 2022 19:41

    Darısı özel sektörde yönetici pozisyonunda mobing uygulayanların başına..

  • Halis demir 23 Eylül 2022 19:39

    Sayım il müdürüm ellerinize sağlık böyle bir insandan sağlığa pozitif katkı beklenemez zaten. Çok isabetli bir iş olmuş.