Erzurum Haber Girişi : 06 Haziran 2012 10:30

her şey hazır kaynak aranıyor

her şey hazır kaynak aranıyor
kiz kuleler, kentsel dönüşüm ve yeni terminal binası gibi projelere imza atan Büyükşehir belediyesi en çılgın proje olarak adlandırdığı hafif raylı sistemi Erzurum’a getirmek için harekete geçti.

Erzurum Ajans-Levent AKPINAR'ın haberi-İkiz kuleler, kentsel dönüşüm ve yeni terminal binası gibi projelere imza atan Büyükşehir belediyesi en çılgın proje olarak adlandırdığı hafif raylı sistemi Erzurum’a getirmek için harekete geçti.

A
merikalı bir şirket tarafından hazırlanan hafif raylı sistem projesi dün Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e sunuldu. Projeyi beğenen Küçükler, kaynak arayışlarına başladı.Başkan Küçükler’in yakın çevresine “Şehirde bir dönüşüm başlattık. MNG Holding tarafından yapılacak olan ikiz kuleler projesi, yeni terminal binası ve kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra çalışmalarımızı taçlandıracak olan hafif raylı sistem projesini mutlaka hayata geçireceğim. Erzurum’un bir cazibe merkezi haline getirmek için çalışıyoruz. Hafif raylı sistem için gereken kaynağı da ne olursa olsun temin edeceğim” dediği öğrenildi.

Başkan Küçükler’in sır gibi sakladığı projenin detaylarına Palandöken ulaştı. Buna göre hafif raylı sistem Tebriz kapıdan başlayarak Yenişehir, Yıldızkent Atatürk Üniversitesi ve Dadaşkent’e kadar gidecek. Başkan Küçükler’inde hafif raylı sistemin kentin her noktasına ulaşmasını istediği ve projeyi buna göre hazırlattığı öğrenildi. (Palandöken) 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    10 yıldır nerde idin sen başkan