Erzurum Haber Girişi : 02 Haziran 2017 17:40

Her şey hükümlüler için

Her şey hükümlüler için
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Adliyesi arasında hükümlülerin kamuya yararlı işlerde çalıştırılması ve desteğe ihtiyaç duyan mahkûmlar hakkında işbirliği için protokol imzalandı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Adliyesi arasında hükümlülerin kamuya yararlı işlerde çalıştırılması ve desteğe ihtiyaç duyan mahkûmlar hakkında işbirliği için protokol imzalandı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, işbirliği protokolünü Başkanlık makamında imzaladı. Mahkûmiyet yaşayan vatandaşların suça karışmaması ve topluma kazandırılması amacıyla imzalanan protokolde temel amaç şöyle belirtildi: "Haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılmasına karar verilen hükümlülerin, kamu hizmetinde çalıştırılırken yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirmek, sosyalleşmelerini teşvik etmek, toplumu suça karşı korumak, üretken-verimli, kanunlara nizamlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçiminde uyumunu kolaylaştırmayı esas almaktadır." Başkan Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, toplum yararına gerçekleştirilen tüm projelere Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiğini ifade etti. Sekmen, "Başsavcımızla konuya ilişkin protokolü imzaladık. İnşallah işbirliğimizden faydalanan hükümlüler topluma daha faydalı bireyler olurlar" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Xxxyy 01 Ocak 1970 02:00

    Sekmen efendi binlerce üniversite mezununu almaz hükümlü alır. Eyvallah al ama gençleride küstürme!