Bölge Haber Girişi : 22 Ağustos 2011 15:56

Herşey BESYO için!..

Herşey BESYO için!..
Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) bölümüne girebilmek için yapılan özel yetenek sınavında öğrenciler ter döktü.

Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) bölümüne girebilmek için yapılan özel yetenek sınavında öğrenciler ter döktü.

Erzurum'da BESYO'ya öğrenci alımı için başlayan sınavlar sürüyor. Üniversitenin kapalı spor salonu ve çim sahasında yapılan sınavın ilk bölümünde adayların elemesi yapıldı. Sınav öncesinde isimlerini gözetmen heyetine yazdıran adaylar, ısınma hareketleri yaparak kendilerini sınava hazırladılar. 877 öğrencinin başvurduğu sınavların kız ve erkek grubu olmak 24 Ağustos 2011 tarihine kadar devam edeceği bildirildi. Sınavlar sonrasında BESYO'ya ve fakültelere olmak üzere toplam 320 öğrencinin alınacağı

belirtildi. Atatürk Üniversitesi kampüsünde bugün doğa sporları branşında yapılan sınavlardaki görüntüler, 'Survivor' yarışmasını andırdı. Zamanla mücadele eden adaylar önce düz duvara tırmandı ardından kano yapıp 15 kilo ağırlığındaki sırt çantasıyla koştular. Bayan adayların sırt çantası parkurunda oldukça zorlandıkları gözlendi.

Atatürk Üniversitesi BESYO Müdürü ve Özel Yetenek Sınavı Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Sait Keleş, sınavlarda en hassas ve objektif değerlendirmeyi yaptıklarını bildirdi. Sınavda, insan etkisine imkan vermeyen, elektronik sistemlerle ölçümler yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Keleş, "Zaman ve sayısal değerlere dayalı değerlendirme sistemleri tercih edilmiştir. Kişisel değerlendirme hatalarını tümüyle ortadan kaldıracak, hak edene hakkının verileceği şeffaf bir sınavdan geçeceğinden hiçbir kuşku

olmasın"dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.