Erzurum Düzenleme Tarihi : 04 Kasım 2020 13:29 Haber Girişi : 04 Kasım 2020 13:34

HES yoksa kayak yok

HES yoksa kayak yok
Erzurum Valisi Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kayak merkezlerinde alınacak önlemleri paylaştı. Buna göre bu kış tesislere HES kodu olmadan giriş yapılamayacak.

Erzurumajans-Palandöken Kayak Merkezi’nde bulunan Snowdora Otel’de düzenlenen toplantıda sezon öncesi alınan pandemi tedbirleri değerlendirildi.

 

Aralık ayının ilk haftası sezon açılışı yapılacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, suni karlama sistemleri de dahil tüm tesislerin bakımlarının tamamlandığını söyledi. Pandemi ile ilgili tüm önlemlerin alındığını ifade eden Başkan Sekmen, “Kovid önlemleri ile ilgili görsel materyaller gerekli bütün lokasyonlara asıldı. Müşterilerin kullandıkları teleferik, kayak kiralama ve sosyal tesislerin dezenfekte işlemleri sürekli yapılacak. Tesislerde HES kodu kontrol edilecek, HES kodu olmayanlar tesislerden faydalanamayacak” dedi.

 

 

Verimli bir kış geçecek

 

Erzurum Valisi Okay Memiş ise ,“Palandöken’deki oteller şimdiden yüzde 80 civarında dolu. Rusya ve Ukrayna’dan Erzurum’a direkt uçuşlar gerçekleştireceğiz. Pandemiden dolayı herhangi bir kısıtlama gelmezse çok verimli bir kış geçireceğimizi söyleyebiliriz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi bizde de günlük vaka artışlarında yükseliş mevcut. Ancak baş edemeyeceğimiz bir rakam değil. Esnaf kardeşlerimiz de sorun yaşamak istemiyorlarsa kurallara uyacağız. Onlar uysa da yemek yemeye gelen çay içmeye gelenler uymayınca keyfe keder bir artış oluyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Manolya Bulut/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.