Ekonomi Haber Girişi : 21 Ağustos 2017 17:40

Hikmet Eren: Türkiye ile Azerbaycan işbirliğini daha da artırmalıyız

Hikmet Eren: Türkiye ile Azerbaycan işbirliğini daha da artırmalıyız
Eko Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren: 'Türkiye ile Azerbaycan işbirliğini daha da artırmalıyız'
Erzurumajans-Uluslararası Avrasya Araştırmalar Merkezi ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) tarafından ortaklaşa düzenlenen ''Türkiye-Azerbaycan İlişkileri ve Ortak Faaliyet Alanları'' konulu yuvarlak masa toplantısı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapıldı.

Azerbaycan ve Türkiye'den Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için yapılması gereken işbirliği olanakları masaya yatırıldı.

Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Ekber Koşalı'nın moderatörlüğünü yaptığı toplantının açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili ve Uluslararası Avrasya Araştırmalar Merkezi Başkanı Ganire Paşayeva, "Değişen dünyada gelişen iletişim ile birlikte Ermeni yalanları daha geniş kitlelere ulaşıyor. Buna karşı Türkiye ve Azerbaycan'ın haklı davasını dünyaya anlatabilmesi için iki ülkenin toplumlarının her kesimin bir araya gelerek güçlü bir ağ oluşturması gerekiyor. Toplumlarımızın bilgi eksikliğini giderecek iş birliğini ortaya koymamız gerekiyor. Bu noktada iş dünyası, STK'lar, basın ve bütün aydınlar ortak hareket etmelidir." dedi.

EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, ise konuşmasında, "İki ülke arasında yüksek düzeyli stratejik iş birliği anlaşması bulunmaktadır. Bu noktada iki hükümet arasında üst düzey çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Her iki ülke STK'larının ivedilikle iş birliği yaparak geleceğe yönelik stratejik yol haritasını belirlemeleri gerekmektedir. Bu iş birliği için ciddi bir gayret ortaya koymamız gerekiyor. Zamana mağlup olmamız için daha fazla çalışmamız şart." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.