Erzurum Haber Girişi : 11 Eylül 2012 09:30

Hilalkent'te ilgisizlik öfkesi

Hilalkent'te ilgisizlik öfkesi
Hilalkent sakinleri, Yakutiye Belediyesi'nin ilgisizliğinden yakınıyor. Semtin yeni açılan mahallesinde de halkın öfkesi giderek büyüyor.
Erzurum Ajans-Hilalkent Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar, mahallenin sorunlarıyla ilgilenmemekle suçladıkları Yakutiye Belediyesi'ne ateş püskürüyor. Mahallenin yol, doğalgaz, elektrik, telefon, ulaşım ve alt yapı sorunlarının bulunduğunu ifade eden semt sakinleri, "Ne Yakutiye Belediyesi ne de diğer ilgili kurumlar sorunlarımızla ilgilenmiyor" iddiasında bulundular.

Halen daha yapımı devam eden inşaatların Ekim ayı içerisinde tamamlanmasıyla birlikte mahalle nüfusunun yaklaşık iki bin kişiye ulaşacağını savunan vatandaşlar, buna karşılık sorunlarının her geçen gün çığ gibi büyüdüğünü savundular.

Foseptik çukuru tepkisi

Foseptik çukurlarının açıkta bırakılmasının özellikle çocuklar için büyük tehlike oluşturduğunu ifade eden mahalle sakinlerinden Şahin Özdemir, "Parlak Evler'in hemen arkasında bulunan ve açık halde bekletilen foseptik çukuru yüzünden çocuklarımızın dışarıda oyun oynamasına izin vermiyoruz. Çünkü korkuyoruz. Altyapı sorunundan dolayı evimizin hemen arkasına lağım çukuru açtılar. Kokudan evlerde duramıyoruz. Sorunu ilettiğimiz Yakutiye Belediyesi bugüne kadar kılını bile kıpırdatmadı. Herhalde müdahale etmek için burada bir facianın olmasını bekliyorlar. Belediye başkanımıza sesleniyorum. Şehrin batısıyla doğusu arasında fark kalmayacak dedi. Ancak gelip bizim halimizi görmesi lazım. O zaman baksın ki fark var mı yok mu? Burada resmen sefalet hayatı yaşıyoruz. Müteahhitlerin ve bizlerin defalarca başvurularımıza rağmen sonuç alınamaması bizleri üzüyor. Çocuklarımız okula gitmek için zorlanıyor. Servis araçları bile mahalleye girmiyor" diye tepki gösterdi.

Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi'nde yaşayanları öfkelendiren bir diğer konu ise doğalgaz dağıtım şirketi Palen A.Ş.'nin duyarsızlığı. Yapılan onlarca müracaata rağmen şirketin mahalleye doğalgaz hattı çekmediğini söyleyen mahalleli, "Apartmanlarda yaşayanlar banyo ihtiyaçlarını ya köylerine ya da hamamlara giderek karşılıyor. Burada yaşanan tam anlamıyla bir rezalettir. Buna kayıtsız kalınması resmen insanlık suçudur" dediler. F
urkan NEHRİ/Palandöken 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.