İlçeler Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Hınıs baskınında 1 PKK`lı teslim oldu

Hınıs baskınında 1 PKK`lı teslim oldu
Hınıs Özel Harekat binalarına yönelik terör saldırısı sonrasında kaçan 6PKK`lıdan 1`i Bingöl`de güvenlik güçlerine teslim oldu.

Erzurum Ajans-Erzurum`un Hınıs ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat binalarına yönelik terör saldırısı sonrasında kaçan 6 teröristten 1`i Bingöl`de güvenlik güçlerine teslim oldu.

 

6 Eylül 2011 tarihinde Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat binalarına yönelik 6 kişilik terörist grubu tarafından uzun namlulu silahlar ve el bombalarıyla saldırıda bulunulmuştu. Olay sonrasında 6 terörist kaçarken Erzurum-Hınıs-Karayazı bölgesinde ve Şenkaya-Ardahan arasında kırsalda başlatılan operasyonlar sürdürülüyor. Hınıs`taki terör olayına karışan 1 kişi geçen hafta içerisinde Bingöl`de güvenlik güçlerine teslim oldu. Tutuklanarak cezaevine gönderilen teröristin yaklaşık 6 ay önce

 

yurtdışındaki kamplarda eğitilerek Türkiye`ye gönderildiği ve PKK`nın sözde Erzurum Eyalet grubuna karıştığı belirlendi. Teröristin verdiği ifadede genelde 6 ve 12 kişilik gruplar halinde eylem gerçekleştiren PKK`lıların Bingöl, Muş ve Tunceli kırsalında barındıkları öğrenildi.

 

Örgüt üyelerinin zaman zaman Hınıs ve Şenkaya kırsalındaki konuşmaları güvenlik güçlerine takılırken, operasyonlar nedeniyle kaçış noktalarında sıkıştıkları ve eylem talimatlarının terör örgütü yöneticilerinden `Bahoz Erdal` kod adlı Fehman Hüseyin tarafından bölge sorumlularına verildiği kaydedildi. Bahoz Erdal` kod adlı Fehman Hüseyin tarafından sözde eyalet sorumlularına verilen talimatlarda ses getirecek eylemlerin yapılması ve özellikle polis ve askerin hedef alınmasının istendiği ortaya çıktı.

BÖLGEDE OPERASYON BAŞLATILMIŞTI


Varto sınırında bulunan Divanhüseyin köyünde arıcılık yapan bir kişinin elini ve ayaklarını bağlayarak gasp ettikleri 52 plakalı kamyonet ile Erzurum`un Hınıs ilçesine gelen 6 kişi oldukları sanılan teröristler, Özel Harekat binaları ile İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne uzun namlulu silahlar ve el bombasıyla saldırıda bulundular. Nöbetçi polisin ve diğer 3 polisin hemen karşılık vermeleri üzerine teröristler amaçlarına ulaşamadan 52 plakalı kamyonetle ile kaçtılar. Kaçan teröristlerden ikisinin vurularak yaralandığı Valilik makamınca açıklanırken bölgede operasyon başlatılmıştı.

 

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Hınıs`ta Özel Harekat binaları ile İlçe Emniyet Müdürlüğüne uzun namlulu silahlar ve el bombasıyla yapılan terör saldırısı güvenlik kamerasına yansımıştı. Saat 18.50 sularında gerçekleşen saldırının görüntüleri, bir facianın nasıl önlendiğini gözler önüne serdi. 4 terörist, arkası açık bir kamyonetle emniyet amirliğinin önüne geliyor. Bunlardan 3`ü, silahlarıyla birlikte aşağı atlayarak bir otomobilin arkasına gizleniyor. Bir tanesi ise arabada unutuluyor. Kamyonet, yaklaşık 50 metre ilerledikten sonra
tekrar duruyor ve bu PKK`lı da aşağı inerek arkadaşlarının yanına doğru koşuyor. Daha önce bölgeye gelerek yakınlardaki iş yerlerine saklanan 2 kişi de katılınca teröristlerin sayısı 6`ya çıkıyor.

 

Militanları fark eden nöbetçi polis, erken davranarak ateş açmaya başlıyor. Saklandıkları arabanın arkasından kafalarını bile çıkaramayan teröristler, ne yapacağını şaşırarak havaya ateş açıyor. Sonradan gelen PKK`lı el bombası atmasına rağmen polisin direnci devam ediyor. Sol elinin baş parmağından yaralanan polis, çatışmayı sürdürüyor. Çaresiz kalan teröristler geri çekilerek kendilerini bekleyen kamyonete doğru koşuyor. PKK`lıların peşini bırakmayan polis, arkalarından giderek ateş etmeyi sürdürüyor.

Kamyonete binen teröristler geldikleri gibi olay yerinden uzaklaşıyorlar. Görüntülerde, teröristlerin çocuk yaşta olduğu dikkat çekiyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.