Ekonomi Haber Girişi : 08 Temmuz 2017 17:00

Hınıslıoğlu: Yerli Otomotiv Erzurum'a kurulsun

Hınıslıoğlu: Yerli Otomotiv Erzurum'a kurulsun
Doğu Anadolu Oda ve Borsa Başkanları bölge toplantısına katılan Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, "Yerli Otomotiv Erzurum'da kurulsun" dedi.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Oda  ve Borsa Başkanları bölge toplantısına katılan Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, "Yerli Otomotiv Erzurum'da kurulsun" dedi.

Oda ve Borsaların çalışmalarının ele alındığı Ankara'daki toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iş dünyasından talep ettiği yerli otomotiv sanayi ile ilgili önerisini  götüren ETB Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile ikili görüşme yaptığını bildirdi. Yerli Otomotiv Sanayinin Erzurum'a kurulması için ETB 'nın bu konuyla ilgili ivedi bir şekilde Atatürk Üniversitesine rapor hazırlattığını, raporları borsa yönetim kurulu ve meclisinde onayladıklarını dikkati çeken Hınıslıoğlu, bu raporları bakanlıklara, kurumlara ve milletvekillerine gönderildiğini ifade etti. Erzurum'un Ovit Tüneli ile birlikte Karadeniz'e bağlandığını hatırlatan Hınıslıoğlu, bunun önemli bir avantaö sağladığını kaydetti. Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'in TBMM'de geçtiğimiz günlerde Yerli Otomotiv sanayinin Erzurum'a kurulması için gündem dışı bir konuşma yaptığına işaret eden Hınıslıoğlu, şunları söyledi:

"Yerli otomotiv sanayinin Erzurum'a kurulmasıyla beraber bölgenin makus talihi değişecek. İstihdama yönelik olumlu gelişmeler elde edilecek. Ekonomik anlamdada Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi bu yatırımdan olumlu olarak etkilenecektir. Bu konuda ETB olarak TOBB Başkanımızın da destekleriyle çalışmalarımıza devam ediyoruz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Akın 01 Ocak 1970 02:00

    Gündemden haberin yok senin herhande? Kimse yapamıyor yerli otomotivi sen erzuruma kurulsun diyorsun. Seçimlermi yaklaştı ne ?