Bölge Haber Girişi : 01 Eylül 2010 14:36

Hınıs'tan Pakistan'a dostluk eli!..

Hınıs'tan Pakistan'a dostluk eli!..
Erzurum'un Hınıs ilçesinden son yılların en büyük felaketinin yaşandığı Pakistan'a yardım eli uzandı.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Hınıs ilçesinden son yılların en büyük felaketinin yaşandığı Pakistan’a yardım eli uzandı. Ovaçevirme köyünde yaşayanlar, 6 ton buğdayı satarak elde edilen yaklaşık 3 bin lirayı Pakistan’a bağışladı.

Hınıs’ın Ovaçevirme Köyü’nde Hanife Akça’nın girişimiyle Pakistan için bir araya gelen köylü vatandaşlar, bir yıl boyunca çalışıp ürettikleri 6 ton buğdayı satarak, parasını Pakistan’a ulaştırmak üzere Deniz Feneri’ne bağışladı.

Televizyondan izlediği Pakistanlılar’ın zor şartlar altında yaşama çabasının kendisini etkilediğini belirten Hanife Akça, "Her evde bulunan buğdaydan toplayarak yardım yapmaya karar verdim. Bunu imamla paylaştım. İmam camiden anons yaptı. Köyde iki tenekeden tutun da 40 tenekeye kadar yardımda bulunan oldu. Herkes gücü ölçüsünde yardım etti. Nakliye işini yapamayız diye çekiniyorduk ama onu da Deniz Feneri Derneği halletti. Belki yardım toplamaya daha erken başlasaydık civar köyleri de kampanyamıza katabilirdik" dedi.

Ovaçevirme köylülerinin yaptığı bağışı teslim alan Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Ali Karayılan, yardımın maddi değerinden çok manevi değerinin büyük olduğunu belirtti. Karayılan, “Kardeş ülkemiz Pakistan bu günlerde yüzyılın afetini yaşıyor. Türkiye'de de hemen her yerden bu çığlığa bir ses verildiğini görüyoruz. Bunlardan biri de Hınıs’ın Ovaçevirme köyündeki vatandaşlardan geldi. Hanife Akça, bizi arayarak köylüler arasında buğday toplayıp bunu Pakistan'a göndermek istediklerini söyledi. Bunun bağış olarak sembolik değeri çok yüksek. Komşular bir araya gelmiş ve altı ton buğday toplamış. Hayırsever başka bir vatandaşımız da yardımın nakliye masrafını karşıladı. 3 bin lirayı Pakistan’daki kardeşlerimize ulaştıracağız” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.