Bölge Haber Girişi : 09 Kasım 2009 19:25

Hırsızlar Gürcükapı esnafını tedirgin ediyor!..

Hırsızlar Gürcükapı esnafını tedirgin ediyor!..
Topçuoğlu Mahallesi'nde, bir haftada üç hırsızlık olayı yaşanınca tedirgin olan semt esnafı emniyetten önlemlerin artırılmasını istiyor.
Erzurum Ajans-Gürcükapı Semti Topçuoğlu Mahallesi'nde geçtiğimiz hafta üç kez hırsızlık olaya yaşandığını belirten esnaf, burada yeterli önlemin alınmadığını ileri sürdü. Bir an önce emniyet yetkililerinin bir çözüm üretmesini isteyen esnaf, mahallenin kilit noktalarına mobese kamerası konulması ve polisin devriyelerini artırmasının hırsızlık olaylarını azaltacağını ifade etti.

Dükkanına geçtiğimiz hafta hırsız girdiğini dile getiren Mecit Edis, 4-5 bin dolaylarında maddi zararının olduğunu dile getirdi. Yeterli önlem alınmadığını iddia eden Edis, yıllardır bu semtte esnaflık yaptığını ama hırsızlık olaylarının gün geçtikçe arttığını söyledi. Hırsızlıkların artmasına rağmen hırsızların yakalanması konusunda henüz somut bir gelişme olmadığını vurgulayan Edis, bu tür olayların önüne geçilmesi için bir an önce bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

Rüstem Kırkgül isimli esnaf ise bir hafta önce kendi dükkanından 6 bin TL civarında malzeme ve para çalındığını söyleyerek, bu meblağın kendileri için çok büyük olduğunu dile getirdi. Hırsızların bulunduğunu fakat çalınan mal ve paranın küçük bir kısmını kurtarabildiklerini ifade eden Kırkgül, şahısların 18 yaş altı olması nedeniyle serbest bırakıldığını kaydetti. Bir haftada üç hırsızlık olayı yaşanmasının akıllarına hırsızların burayı mekân seçtiği düşüncesini getirdiğinin altını çizen Kırkgül, kendilerinin gerekli tedbirleri almaya çalıştıklarını ama emniyet yetkililerinin de tedbirleri arttırmalarının şart olduğunu belirtti.

Semtin stratejik bir konumunun bulunduğunu ifade eden Kırkgül, "Hemen ön tarafta Merkez Bankası, iki adım ötede polis karakolu var. Erzurum'un işlek caddelerinin birinin hemen arkasındayız. Ama bir haftada üç hırsızlık yaşanabiliyor." şeklinde konuştu.

Mahalledeki önemli noktalara mobese kameralarının yerleştirilmesi ve polislerin devriyelerini sıklaştırmasının bu tür olayları azaltacağına inandığını dile getiren mahalle muhtarı Sadık Arıcıoğlu ise esnafın da dikkatli olması ve tedbirini arttırmasını istedi. Hırsızlıkların yanında eski Aşkale Garajı civarında araç içerisinde yapılan içkili fuhuş alemlerinden yakınan Muhtar Arıcıoğlu, bunlardan dolayı vatandaşların çok sayıda şikayette bulunduğunu, bunun üzerinde de durulması gerektiğini sözlerine ekledi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.