Spor Haber Girişi : 12 Şubat 2015 12:46

Hız tutkunları buz pistine çıkıyor

Hız tutkunları buz pistine çıkıyor
ISU ve Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenen Short Track Dünya Kupası Yarışları, Erzurum'da başlıyor.
Erzurumajans-ISU ve Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenen Short Track Dünya Kupası Yarışları, Erzurum'da başlıyor.

Short Track Dünya Kupası yarışları yarın saat 10.00'da Palandöken İlçesinde bulunan 2 bin seyirci kapasiteli buz pateni salonunda başlıyor. Hız tutkunları buz pistine çıkarak üç gün boyunca Erzurumluları unutulmaz anlar yaşatırken, kendileri de madalya kazanmanın mücadelesini verecek.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, dev organizasyona en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını ve GHSİM olarak büyük yarışlara hazır olduklarını söyledi. ISU ve Türkiye Buz Pateni Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan şampiyonaya Erzurum halkının büyük ilgi göstereceğine inandığını belirten Taşkesenligil, "Tüm halkımızı yarışlara bekliyoruz" dedi.

HALKIMIZ TRİBÜNLERİ DOLDURMALI

Daha önce bu sporlarında Erzurum'un çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yaptığına işaret eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, yarınki yarışlara da halkın büyük ilgi göstereceğine inandığını söyledi. 2011 Üniversiade ruhunun 13-15 Şubat 2015 tarihleri arasında da yaşanacağını vurgulayan Taşkesenligil, bu dev organizasyondaki verilecek sınavın 2019 EYOF için de iyi bir örnek teşkil edeceğinin altını çizdi. Taşkesenligil, "Eğer bundan sonra da Erzurum'a spor organizasyonları verilmesini istiyorsak, özellikle halk olarak tribünleri doldurmalıyız. Çünkü dünya spor federasyonları spor organizasyonlarında önce seyirci ilgisine bakıyor, sonra diğer unsurları gözden geçirerek o ülkelere organizasyon veriyor. Bizde bu sınavı başarı ile vermek zorundayız" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Emre Aydın 01 Ocak 1970 02:00

    Halkın tribünleri doldurması için bu etkinliklerin adam akıllı duyurulması gerekmekte, uygun bir saat diliminde olması da ayrı bir konu. Ne caddelerde ne üniv. kampsünde hiçbir bilgilendirici reklam yok. Üniversitenin girişine yapılan o demir üst geçidin afişlerle doldurulması gerekir. Erzuruma hoşgeldiniz. Kayak yapmayan kalmasın. Palandiken dağına sefer yapan turların adları, Şehir turu yaptınız mı? Tarihi eserleri görmeden mi gidiyorsunuz. Şunu yediniz mi gibi.