Erzurum Haber Girişi : 15 Ekim 2015 20:21

Hizmet İş Sendikası Büyükşehir Belediyesi ile istişare etti

Hizmet İş Sendikası Büyükşehir Belediyesi ile istişare etti
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ekibi ile kahvaltıda bir araya geldi.
Erzurumajans-Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ekibi ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda Büyükşehir Belediyesine bağlı taşeron işçilere daha fazla hak verilmesi için istişare edildi. 

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile kahvaltıda bir araya geldi. Aksakal, Yemek öncesi konuşan Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Büyükşehir Belediyesi ile istişarelerde bulunarak beraber hareket ettiklerini söyledi. Geçmiş dönemlerde belediye içerisinde maaşların geç yattığını ve şuan için böyle bir sıkıntının bulunmadığını ifade eden Aksakal, "Hizmet İş Sendikası olarak Büyükşehir Belediyemiz ile iş birliği içerisinde hareket ediyoruz. Büyükşehir yönetimi ilk seçimi kazandığı zaman başkanımızı ziyarete gittim. En büyük sıkıntılarımızdan biri şuydu. Sendika başkanı makama gitmeden işçinin maaş ve ikramiyesi yatmazdı. Şuan için durum çok farklı. Hiç bir ziyaret olmadan işçilerimizin maaşları aynı gün yatıyor. Bunun dışında son yaptığımız toplu iş sözleşmesi ile diğer yerlerde bulunan belediyeleri yakaladık. Maaşlar biraz daha arttı. Burada Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'in katkısı çok büyük. Bu hizmetler nedeniyle teşekkür ediyorum. Gündemimizde en büyük heyecanımız olan taşeronda çalışan arkadaşlarımızın bir an önce sendikalı olmasıdır. Bu konu ile alakalı sayın başkanımızı sık sık ziyaret ettim. Beraber istişareler yaptık. Sayın başkanımız bize müjdeyi vererek sendikalı olmayan çalışanların sendikalı olacağının müjdesini verdi. Sözlerimi burada bitirirken katılımından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

"ÇALIŞANLARA EV MÜJDESİ"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, belediye olarak taşeron işçilerin haklarını daima korumaya çalıştıklarını ve bu yönde hareket ettiklerini söyledi. İşçinin emeği ve alın teri ile kazandığı her kuruşun helal olduğuna dikkat çeken Sekmen, "Büyükşehir Belediyesi olarak işçi kardeşlerimizin yanındayız. Son gerçekleştirdiğimiz toplu iş sözleşmesinde bunu gösterdik. Son olarak bir çalışma planımız var. Bu plan ile ev sahibi olamayan işçilerimiz taksit öder gibi kolay ev sahibi olacak. Biliyorsunuz Yıldızken son durak diye bir muhitimiz var. Orada belediyemize ait arsalarımız var. Bu arsalarda ihtiyaca göre konutlar yapılacak. İşçi kardeşlerimiz bir miktar nakit para ile taksit öder gibi ev sahibi olabilecekler. Bu imkanı Büyükşehir Belediyesi olarak sunuyoruz. İnşallah yaptığımız hizmetlerin devamı gelecektir" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.