İlçeler Haber Girişi : 18 Nisan 2013 12:56

Hobi olarak başladı şimdi üreticilik yapıyor

Hobi olarak başladı şimdi üreticilik yapıyor
Erzurum'un Pasinler ilçesinde bir esnaf hobi olarak başladığı muhabbet kuşu bakımını daha sonra muhabbet kuşu üreticiliğine çevirdi.
Erzurumajans-Erzurum'un Pasinler ilçesinde bir esnaf hobi olarak başladığı muhabbet kuşu bakımını daha sonra muhabbet kuşu üreticiliğine çevirdi.

Pasinler ilçesi Cumhuriyet Caddesinde bilişim üzerine esnaflık yapan Mücahit Tadik, muhabbet kuşlarına olan merakıyla başladığı muhabbet kuşu besleme işini zamanla Albino yerli ve Hollanda cinsi muhabbet kuşu üreticiliğine dökerek ilçeye yeni bir alan açtıklarını söyledi.

Dükkanının arka kısmında muhabbet kuşu yetiştiriciliğine başlayan Mücahit Tadik, kuşlara olan merakı ve ilgisiyle dükkanına aldığı iki muhabbet kuşuyla başladığını, zaman dahilinde ilçede böyle bir alanın olmadığından dolayı muhabbet kuşu yetiştiriciliğine yöneldiğini, iki yıl önce dükkanın bir bölümünü kapatıp oraya yuvalar ve kafesler yaptırdığını, uzun uğraşlar sonucunda yapılan emeklerin boşa gitmediğini anlattı.

Bundan sonraki amaçlarının ilçede bütün ev ve iş yerlerine muhabbet kuşu satmak olduğunu söyleyen Tadik, hizmetlerinin sadece satmak olmadığını, ayrıca belirli bir zaman evlerinde olamayan veya izine giden müşterilerinin kuşlarına da onlar gelene kadar bakımlarını üstlendiklerini ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.