Bölge Haber Girişi : 17 Kasım 2009 00:43

Horasan YİBO'da domuz gribi paniği!..

Horasan YİBO'da domuz gribi paniği!..
Horasan yatılı bölge okulunda 2 öğrenciye domuz gribi teşhisi konması üzerine, okulda sağlık taraması yapıldı.

Erzurum Ajans-İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, yaptığı yazılı açıklamada, 9 Kasım tarihine kadar A H1N1 virüsünün saptandığı 7 kişinin hastalık süresini bitirmelerinin ardından il genelinde 9 kişiye daha domuz gribi teşhisi konduğunu bildirdi. Söz konusu vakalardan 2'sinin Horasan Yatılı Bölge Okulu'nda saptandığını belirten Vançelik, açıklamasında "11 Kasım'da domuz gribi şüphesiyle 2 öğrencimizden alınan boğaz örneklerinin sonuçları Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'nden 13 Kasım tarihinde pozitif olarak bildirilmiştir. Yapılan değerlendirmede çocuklarımızın takipleri dışında bir işleme gerek olmadığı belirlenmiştir. Bulaşıcılık süresini bitiren her 2 çocuğumuz okullarına sağlıklı olarak devam etmektedir" diye konuştu.

OKULDA SAĞLIK TARAMASI YAPILDI

 
Doç. Dr. Vançelik, söz konusu okulda İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Rukiye Çetin başkanlığında bir ekip tarafından sağlık taraması yapıldığını bildirdi.

Okulda ateş, grip ve diğer şikayetleri olan öğrencilerin muayene edildiğini ifade eden Vançelik, şunları söyledi: "8 öğrenci ateş ve diğer domuz gribi belirtileri sebebiyle sağlık kuruluşlarına şüpheli vaka olarak sevk edilmişlerdir. Ancak yapılan laboratuvar tahlillerinde 6 öğrencide bademcik iltihabı, 2 öğrencide ise idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konmuştur. Bu sebeple okulun tatil edilmesine gerek görülmemiştir. Aynı okul veya sınıfta belirli sayıda domuz gribi hastası olduğunda o okulun tatil edileceğini ebeveyinlerimize bildirmek isterim."

YOĞUN BAKIM GEREKTİREN HASTA BULUNMUYOR

 
Vançelik, son bir haftada saptanan diğer 7 vakadan 3'ünün ise hastanelerde yatmakta olduğunu belirterek, yoğun bakım gerektiren hasta bulunmadığını bildirdi. İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi tarafından takip edilen 15 şüpheli domuz gribi vakasının mevcut olduğunu ifade eden Vançelik, il genelinde bugün itibariyle domuz gribi sebebiyle ölen hastanın bulunmadığını belirtti.

Vançelik ayrıca, risk gruplarının aşılanması çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, vatandaşlara bu süreçte ellerini daha sık sabunlu su ile yıkamaları uyarısında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.