Bölge Haber Girişi : 03 Eylül 2010 15:25

Hukukçuların Evet otobüsü Erzurum'da!..

Hukukçuların Evet otobüsü Erzurum'da!..
12 Eylül'de yapılacak Anayasa değişikliği referandum paketinin kabul edilmesi için yola çıkan Hukukçular Birliği Vakfı'na ait "Evet otobüsü" Erzurum'a geldi.

Erzurum Ajans-12 Eylül'de yapılacak Anayasa değişikliği referandum paketinin kabul edilmesi için yola çıkan Hukukçular Birliği Vakfı'na ait "Evet otobüsü" Erzurum'a geldi. Heyet tarihi Çifte Minareli Medrese önünde basın açıklaması yaparak 'evet' çağrısında bulunurken, bazı karşıt görüşlü vatandaşlar arasında 'evet', 'hayır' tartışması yaşandı. Tartışmanın alevlenmesi üzerine polis ekipleri gelerek durumu kontrol altına aldı.

Yolculuklarına milletin iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünden başlatan Hukukçular Birliği Erzurum'a geldi. Tarihi Çifte Minareli Medrese önünde basın açıklaması yapan Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Sinan Kılıçkaya, 12 Eylül'de halk oylamasına sunulacak olan anayasa değişikliği, demokratikleşme ve insan hakları açısından önemli bir adım olduğunu söyledi. Anayasa değişikliğindeki her bir maddeyi ele aldıklarında mevcut halinden daha iyi bir anayasa

inşa edileceğinin tartışmasız olduğunu belirten Kılıçkaya, referandumda sonucun 'evet' çıkması halinde Anayasa'nın darbeci ruhunun bir parça daha azalmış olacağını kaydetti. Darbe ruhu taşıyan 82 Anayasası'nın kökten değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçkaya, 12 Eylül referandumunda 'evet' çıkması halinde Türkiye'nin biraz daha demokratikleşeceğini anlattı.

Referandumun siyasi bir seçim olmadığına vurgu yapan Kılıçkaya, şunları söyledi:

"Oylanacak olan siyasi partiler değildir. Referandumda Anayasa değişikliği maddeleri oylanacaktır. O nedenle tartışmanın siyasi polemiklerden çok, anayasa değişikliği paketine çekilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Biz hukukçu bir sivil toplum örgütü olarak yollara çıktık, dikkatleri anayasa değişikliğine çekmek için ülkeyi dolaşıyoruz ve 'evet' diyoruz. Ülkemiz açısından önemli gelişmeler içeren bu anayasa değişikliğinin sadece siyasilere bırakılmayacak kadar önemli olduğunu düşünüyor ve tüm halkımızı

referandumda 'evet' demeye çağırıyoruz."

Basın açıklamasının ardından bazı vatandaşlar 'evet' için görüşlerini belirtirken bazı vatandaşlar da bu duruma tepki gösterdi.

Karşıt görüşlü vatandaşlar arasında tartışma kısa süre sonra gerilime neden olurken olay yerine polis ekipleri gelerek duruma müdahale etti. Bunun üzerine Erzurum'a eskortsuz olarak giriş yapan Hukukçular Birliği Vakfı'na ait "Evet otobüsü" güvenlik açısından 5 polis otosu nezaretinde Cumhuriyet Caddesi'nden çıkış yaparak Elazığ'a hareket etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.