Erzurum Haber Girişi : 15 Kasım 2023 15:21

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Horasan Belediyesi'ndeki yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili konuştu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Horasan Belediyesi'ndeki yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili konuştu
Erzurum Ajans?tan gazeteci Onur Sağsöz'ün gündeme getirdiği Horasan Belediyesi'ndeki yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuştu: İki kişiye çeşitli adlarla mali ödeme yapıldığı tespit edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, HEDEP Grup Başkan Vekili ve Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın Horasan Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin verdiği soru önergesini cevapladı.

 

Horasan Belediyesi'nde 12.05.2019 - 11.07.2023 tarihlerini kapsayacak şekilde genel denetim yapıldığını kaydeden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre alınmış geçerli bir genel kurul kararı olmaksızın Horasan Belediyesi Personel Limited Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi iki kişiye, çeşitli adlarla mali ödemelerin yapıldığının tespit edildiğini açıkladı.

 

Şirket yönetim kurulu üyelerinin almış olduğu ücret ve/veya huzur haklarına ilaveten şirket hissedarıymış gibi davranarak tamamı Horasan Belediyesi'nden aktarılan meblağlardan oluşan gelir üzerinden kendi nam ve hesaplarına kar payı altında yüksek meblağlarda para almalarının mevzuata aykırı olduğunu anlatan Yerlikaya, şöyle devam etti:

 

 

"Belediye ve şirket arasındaki hizmet alım ihale şartnamesinin incelenmesi gerektiği fakat Horasan Belediyesi'ne yazılan yazıda ihale şartnamesinin bulunmadığının bildirildiği, bir kişinin işe alım süreci ve devamında kanun hükümlerine riayet edilmediği iddialarıyla ilgili olarak '4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun' kapsamında işlem süreci devam etmektedir."

 

BELEDİYE BAŞKANI AYDIN İSTİFA ETMİŞTİ

 

Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, AK Parti Genel Merkezi'nin talimatları doğrultusunda geçen ay istifa etmişti. Horasan Belediyesi Meclisi, Aydın'ın yerine Belediye Başkanlığı'na Daştan Bingöl'ü seçmişti. Temmuz ayında Horasan Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda, Abdülkadir Aydın’ın yeğeni olan İdari ve Mali Hizmetler Müdürü İlhan Aydın, 1,5 milyon lirayı zimmetine geçirmekle suçlanmıştı.

 

En son Ekim ayı başında 'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'zimmet' suçlarından yapılan operasyonda ise Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın'ın oğlu Zülküf Aydın, Horasan Belediyesi'nin fen işleri biriminde çalışan Nevzat Karadeniz, muhasebe biriminde çalışan Muhammed İlhan ve Melik Fırat ile Abdulmuttalip Aktaş, Zeki Fırat ve Berat Aydın gözaltına alındı.

 

Nevzat Karadeniz, Muhammed İlhan ve Melik Fırat tutuklandı. 4 kişi de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Şüpheliler, 20 milyon liralık yolsuzluk yapmakla suçlanıyor. Horasan Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturması ise devam ediyor. Dosyada gizlilik kararı bulunuyor. Kaynak: Gazete Duvar

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • BABA YORGUN 17 Kasım 2023 13:56

    AK PARTİ 23 YILDIR HALKI PER PERİŞAN ETTİ MAHVETTİ ÇARESİZ DERMANSIZ BIRAKTI HALK FAKİRLİK İÇİNDE KIVRANIYOR AK PARTİYE AK PARTİNİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYINA MİLLETVEKİLİNE OY VERMEYİ İKİ KEZ DÜŞÜNÜN ÖYLE OY VERİN BUNLAR KENDİLERİNE AKRABALARINA EŞLERİNE DOSTLARINA YAKINLARINA ÇALIP ÇALIP VERMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY BİLMEZLER

  • BABA YORGUN 17 Kasım 2023 13:42

    YAV 23 YILDIR OLAN YOLSUZLUKLARIN HADDİ VAR HESABI YOK ALAN MEMNUN SATAN MEMNUN BUNLAR HEPSİ ASPARAGAS HABER ...SADECE HABER OLSUN DİYE YAPILAN HABER BUNLAR ÜLKENİN HER YERİNDE HER MAKAMINDA HER COĞRAFYASINDA KARINCA SÜRÜSÜ GİBİLER ALLAH AŞKINA BİR ÜLKEDE ENFLASYON YUZDE 70 LERDE HALK BORÇ BATAĞINDA FAKAT KİMSE BEN YOLSUZLUK YAPMADIM DEMESİN.ÜLKENİN HER YERİNDE YOLSUZLUKLAR ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR ÖNCEDEN 1 TÜRK LİRASI 10 BULGAR LEVASI ALIYORDU ŞİMDİ İSE BİR BULGAR LEVASINI ALMAK İÇİN 20 TÜRK LİRASI VERİYORSUNUZ...YURT DIŞINDAN GELİP TÜRKİYE DE EV ALDILAR ARABA ALDILAR ARSA ALDILAR ZENGİNLİK İÇİNDE YAŞIYORLAR BİZLER İSE EVİMİZE EKMEK GÖTÜRMENİN PEŞİNDEYİZ

  • Halis demir 17 Kasım 2023 05:00

    Sayın bakanım sayın emniyet müdürüm bir konu hakkında size bir şikayette bulunacağım. Mng avm de kural tanımaz bir şekilde yola park ediyorlar otobüs durağına bile park ediyorlar otobüs 2. Şeritte yolcu alıp indiriyor buna niçin göz yumuluyor başka yerde olsa araç çekilir ceza yazılır ama Mng olunca çifte standart mı uygulanıyor adam trafik ışığının dibine park etmiş 3 şeritli yol 1 şeritte düşüyor lütfen yola park etmeyi yasaklayın saat 5 de kmlerce kuyruk oluyor

  • nihat özdemir 16 Kasım 2023 14:09

    Horasan da olan yolsuzluk devede kulak bile olamaz. Ne diye hoasanı zikretmiş anlamadım. Her yer pirü pak horasan mı kalmış.

  • Halis demir 16 Kasım 2023 00:48

    Yolsuzluk yapmış istifa etmiş cezası nedir yaptığı yanına kar kalacak 1,5 trşlyonu yürütmüş 1 ay bilemedin 3 ay yatıp çıkacak trilyonu kullanacak şimdi bu ödül mü cezamı anlamadım.

  • Dadas 15 Kasım 2023 20:03

    Birisi artık sayın bakana Erzurum büyükşehir belediyesi ve iştirak şirketlerininde araştırılması gerektiğini iletebilir mi? İlçeler yetmez...