Ekonomi Haber Girişi : 29 Nisan 2013 15:10

İdealden Gerçeğe Türk Dış Politikası

İdealden Gerçeğe Türk Dış Politikası
Atatürk Üniversitesi, bir kongreye daha ev sahipliği yapıyor.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi, bir kongreye daha ev sahipliği yapıyor. Atatürk Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren, Küresel Gelişim ve Etkileşim Topluluğu (KUGET) tarafından düzenlenen '' İdealden Gerçeğe Türk Dış Politikası '' konulu kongre Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde başladı.
13 farklı üniversiteden, yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı kongre, 2 gün boyunca devam edecek. Kongrede lisans, doktora ve yüksek lisans öğrencileri tarafından, öğrencilere Türk Dış Politikası ile ilgili sunumlar yapılacak. Onur konuğu olan Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Aktaş tarafından da öğrencilere '' Türkiye'de Uluslararası İlişkiler Eğitim ve Türk Dış Politikası '' konulu bir konferans verilecek.

KUGET kongre ile, Türk Dış Politikasının üniversite öğrencileri tarafından ne şekilde analiz edildiğini ortaya çıkarmayı ve bu alanda çalışan öğrencilerin siyaset yapıcılara mikro düzeyde de olsa bir katkı sağlamayı hedefliyor.
Öğrencilere kongre sonunda katılım belgesi verilecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.