İlçeler Haber Girişi : 03 Mart 2020 21:15

İdlib şehitleri anıldı

İdlib şehitleri anıldı
İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik yapılan hain saldırıda 36 askerimizin şehit edilmesinin ardından ilçelerde şehitlere saygı ve saldırılara tepki yürüyüşü yapıldı.
Erzurumajans-Şenkaya İlçe Belediye meydanında başlayan yürüyüş, İlçe merkezindeki Atatürk meydanında son buldu. Birçok vatandaş Türk bayrakları açarak başlayan yürüyüş ilçe merkezi boyunca devam etti.



Vatandaşlar, 'Ne Mutlu Türküm Diyene', 'Vatan sana canım feda' şeklinde sloganlar atarak hain saldırıya tepki gösterdi. Yürüyüş Atatürk Meydanı'nın da Şehitlere Dua edilmesi ve Bayrak açılması ardından sona erdi.



Horasan’da vatandaşlar, İdlib şehitleri için yürüdü

Horasan ilçesinde yüzlerce vatandaş Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 34 asker için ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü.

Şehit haberlerinden sonra Horasanlı vatandaşlar Merkez camiinde Şehitlerimiz için düzenlenen Hâtim duası programına katıldılar.



Horasan’da Yavuz Selim Caddesinde toplanan yüzlerce vatandaş ellerindeki bayraklar ile tekbir ve sloganları atarak Ağrı Caddesinde Hürriyet Meydanına doğru yürüyerek belediye binasının önüne geldiler saygı duruşunda bulunan grup, daha sonra İstiklal Marşı'nı okudu. Şehitlerimiz için dualar ettiler "Şehitler ölmez vatan bölünmez", “Ya Allah Bismillah Allahuekber” "Horasan Burada Mehmetçiğin Yanında" slganları atan grup, Yavuz Selim Caddesinde Yüzlerce aracın katılımı ile Saygı Konvoyu düzenlediler program daha sonra son buldu.



İmam Hatip öğrencilerinden askere destek

Tortum ilçesinde Niyazi Çakmakçı İmam Hatip Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri Bahar kalkanı operasyonunda Mehmetçiğin yanındayız diyerek Tortum İlçe Jandarma komutanlığını ziyaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Özen ile birlikte öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı ziyarette, Okul Müdürü İsmail Kelpetin; “Bahar kalkanı operasyonunda bütün Türk Milleti gibi Tortum İmam hatip ortaokulu olarak askerimizin yanındayız ve her zaman olduğu gibi ordumuzdan zaferler bekliyoruz. Askerimizin canı yanarsa bizim canımız yanar, onlar üşürse biz üşürüz, dün kurtuluş savaşında olduğu gibi, Çanakkale’de, 15 temmuzda olduğu gibi bu gün de Nene Hatunun torunlarına yakışır şekilde bahar kalkanında ordumuzun yanındayız” dedi.



Ziyarette İlçe jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Gökhan İnce’ye bayrak ve Kur’an-ı Kerim takdim edildi. İlçe jandarma Komutanlığında okunan İstiklal Marşının ardından Komutan Jandarma Gökhan İnce tarafından öğrenci ve öğretmenlere ikramda bulundu.

Öğrenci öğretmen ve askerler ile birlikte bayrak eşliğinde Tortum kaymakamlığının önüne kadar “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Vatan Sana canım Feda” sloganları ve vatandaşların alkışları ile yürüyüş yapıldı ve Tortum kaymakamlığı önünde vatandaşların da katılı ile birlikte istiklal Marşı okundu.



Tortum İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Gökhan İnce, Tortum İmam Hatip Ortaokulunun ziyaretinden dolayı çok duygulandıklarını ve takdim edilen bayrak ve Kuran’ı Türk ordusu adına aldıklarını belirterek, okul idaresine ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne teşekkür etti.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.