İftira mı?

 

Bir kız öğrenci kahvaltı tepsisi fotoğrafını, “Bugün Erzurum Kazım Karabekir Kız Yurdu’ndaki kahvaltımız buydu. Bu hükümetin, bu düzenin gencecik insanlara reva gördüğü bu” notuyla paylaştı.

 

Sırf eleştirdiği için kızı sosyal medyada linç ettiler.

 

Kervana katılıp o üniversiteli gence sallayanlardan biri de Narman Belediye Başkanı, eski hakim-savcı Burhanettin Eser oldu.

 

Eser, “Beklentiyi anlayamadım. Serpme kahvaltı düşünerek yurtta kalmıyorsun umarım. Sosisi yemesen gayet sağlıklı gözüküyor. Bir büyük kupam vardı onunla bir markaya çay alıp içince kendimi mutlu hissederdim” paylaşımda bulundu.

 

Sınırlar çerçevesinde eleştiri haktır. Eleştiri de eleştirilebilir bu da gayet normaldir.

 

Yalnız siyasilerin ‘üstelik hukukçu’ isimlerin bu tablo içinde olmalarına hiç bir zaman anlam verememişimdir.

 

O üniversiteli genç, azılı bir AK Parti düşmanı olabilir. Belediye başkanısın kullan işte bu fırsatı!

 

Davet et Narman’a yurttaki arkadaşlarıyla birlikte, gezdir peri bacalarını, ısmarla bir kahvaltı.

 

Ne çabuk unuttunuz gönül belediyeciliğini!

 

Bakın bir örnek daha...

 

Geçen 26 Temmuz’a kadar Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde vardı.

 

Milletvekili avukat Abdurrahim Fırat, Mehmet Sekmen’in danışmanları listesinde yer alıyordu.

 

Sonuçta milletvekili danışmanlık yapamaz!  

 

Tweet attım.

 

“Abdurrahim Fırat’ın milletvekilliği tehlikede olabilir!

 

Şöyle ki, Milletvekili olduktan sonra belediye başkanına danışmanlık yapamazsınız. Bunu ben değil kanun diyor. Meclis İç Tüzüğüne göre Milletvekilliği ile bağdaşmayan bir görevi sürdürme: Madde 137.

 

Ha yok, ‘kimse bana dokunamaz, ben çifte maaş alacağım’ diyorsanız o ayrı!” dedim.

 

Vekil olduktan sonraki süreçte maaş alıyor muydu, almıyor muydu bilmiyoruz ki, bunu sormamıştım zaten. Ekran görüntülerini de paylaşınca, jet hızıyla Abdurrahim Fırat’ın ismini siteden sildiler.

 

Hukukçu milletvekili hakkımda suç duyurusunda bulundu.

 

Suçum ne?

 

İftira!

 

Ben ifademi, ardından Cumhuriyet Savcısı da ders gibi karar verdi.

 

“Haber paylaşımının yer aldığı ekran görüntüleri incelendi…

Müştekinin erzurum.bel.tr sayfasında başkanlık danışmanı olarak gözüktüğü…

Şüphelinin bu bilgiye istinaden paylaşımda bulunduğu…

Şüphelinin paylaşmış olduğu tweetin ekran görüntüsü tarihi ve tweet paylaşım tarihinin aynı olduğu…

Basın mensubu olan şüphelinin resmi sitede yer alan bilgi dışında bu durumu haber yapabilmesi ya da sosyal medyada paylaşabilmesi için olan olayı bütün yönleriyle araştırması, olayla ilgili maddi gerçeğe ulaşması gibi bir yükümlülüğünün bulunmadığı…

Paylaşımın basın özgürlüğü kapsamında kaldığından basın yoluyla iftira suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı…

 

Kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına…”

 

Anlayana önemli bir ders değil mi?

 

Efendim, yazdıklarımdan dolayı yıllardır ya karakol ya da mahkemelerde ifade veriyorum.

 

Çünkü birçok bürokrat ve siyasi eleştiriye tahammül edemiyor.

 

Hele ki, hukuk kökenli siyasiler... Efendim, ‘hukukun üstünlüğü’ bu değil, siz karıştırıyorsunuz.

 

Unutulmamalı ki, hoşgörü insanlığın bir parçasıdır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali 21 Kasım 2023 09:56

    Düsenebilyormusunuz bunlar hukukcu suç sizin değil o makamlara getiren bizleriz sayın başkan öğrenciye gösterdiği tepkiyi millet vekiline gösterebiliyor mu ? Serpme kahvaaltiyi zaten biz göremiyoruz .

  • DRSN 20 Kasım 2023 10:48

    SAIN GAZETECİ BAŞKAN DOĞRU YAZMIŞ O ÖĞRENCİ AÇLIĞIN NE OLDUĞUNU EĞİTİM HAYATINDA ÖĞRENMELİ VATANDAŞIN VATAN AİDİYETİ BÖYLE KAZNILIR SERP KAHVALTI DÜNYAYIN HİÇ BİR ÜNİVERSİTESİNDE YOKTUR BU GİBİ DAVRANIŞLARA EN SERT ŞEKİLDE CEVAP VERİLMELİ

  • Ali öz 03 Kasım 2023 00:04

    Onur bey lütfen bir Atatürk üniversitesi kampüsünü gezin diş hekimliğine gidin park edecek bir yet yok vatandaş yola çimene park ediyor yolları dar bu nadıl üniversite diş hekimliği arkasında bir otopark yapın vatandaş nereye park etsin. Yollar zaten offroad parkuru dil için giden yolda böbreğini düşürür. Ben bu devirde böyle rezil rezalet kampüs görmedim. Bu nasıl hocalar o yollardan geçmiyorlar mı okula gidip gelmiyorlar mı anlamadım.

  • nihat özdemir 28 Ekim 2023 07:46

    Onur bey Araştırma hastanesini haber yapmanız lazım. Hastane nin birçok konuda eksiği var. Otoparklar sıkıntı. otopark planı ve işaretlemeleri yok. Asansörler yetersiz, öğrenim elemanlarınana ayrılmış boş asansör var. millet sıra bekliyor, hastane içinde telefonlar çekmiyor, temizlik sıkıntısı var, 3.katta doğum salonunda böcek gördük, rektör hastaneye hiç uğramıyor galiba, ya da işten anlayan yok. Ameliyathanede kadın personel çok az. Kadın hastalar kendilerinden geçmiş halde erkek personel ile sağa sola taşınıyor. Hastane müdürü çok eksik. Ya da umrunda değil. Lütfen hastaneyi haber yapın,

  • ömer dursun 26 Ekim 2023 09:38

    ülke düşün yasa hak hukuk gukuk işte böyle sonuç. ne bekliyorsunuz. içi boşalmış toplum akp li herkes 4 5 maaşlı olunca para impaatorluğu çıkar rant imparatorluğu oluşmuş mafyası sanatçısı soytarısı işadamı müteahidi doktoru kapıcısı herşeyiyle bir cemaat olumuş böyle oluşumlar biranda çaat dye yıkılır ama ülke altında kalır. Heepimiz oy vererek bu ateşe benzin attık. Cumhuriyetin 100. yılı ama hiçbir coşku heyecan yok hiç kimsenin umrunda değil. keşke yunan galip gelseydi diyenler baş tacı olmuş. seyh saidin torunları milletvekili olmuş paylaşılamıyor birtürlü. inşallah kötü şeyler olmaz. Allah hidayet versin. Bu ülke bunlara layık değil. uyanış versin hak hukuk bilenlerin sayısı artsın. Düşmanlarımız yok olsun. dua edelim inşallah

  • hınıslı 25 Ekim 2023 11:31

    Şeyh saidin etkisi hınısta hala devam ediyor ve bu etkiyi kullanmak için torunlarına tevessül ediliyor. Yani bir nevi mahkeme sonucu asılan adamdan bilimum siyasiler meded umuyor hdp medet umuyor akp si medet umuyor vb vb. Adam isyan çıkarmış taa elazığa kadar muşa kadar isyan yayılmış asker ölmüş jandarma ölmüş sonunda yakalanıp idam edilmiş mezarı bile belli değil. ingilizler kullanmış yani şeyh saidi kullanmayan kalmamış. hala daha kullanıyorlar. Artık yeter da. Bence asıl sorun bunu hala kullanmakta ısrar edenlerde. Bu da bir istismardır. bırakın ölmüş adamın ruhu artık rahatlasın. bari yattığı yerde rahatsızlık vermeyin. daha da günahını artırmayın. Olay olmuş kapanmış üstünü örtüp eşelemeyin. değilmi.

  • Ali er 25 Ekim 2023 08:29

    Öyle bir şehir ki dostuna düşman şehir. Gazeteciye düşman, halkına düşman herşeye düşman şehir. Milletvekili şehrin gazetecisine dava açıyorsa o kişi bilmelidir ki şehre düşmanlık ediyor. Aşagıda ki yorumcunun dediği gibi sayın Fırat bu şehre senelerdir ne katkınız oldu. Ne verdiniz bu şehre ne kazandırdınız. Milletin vergileriyle maaş alıyorsunuz milletin hizmeti için ne yaptınız. Tek bir şey yaptıysanız yazın bilelim.

  • ahmet şen 24 Ekim 2023 23:14

    sekmene ne danışmanlığı yapacak. Sekmen başkan sadece bunu kullanıp aklında kürtlerin oyunu almayı planlıyor. Kürtler de artık okuyup bilgileniyor akla karayı seçiyor yani bayatlamış numaralar. hizmet yapıyorsanız Allah için yapın oy için yapmayın. Herkes her şeyin farkında. küçük küçük oyunların kimseye faydası olmaz. 5 defa belediye başkanlığı yapsanız ne olacak. kanuni sultan ne götürdü ki siz ne götüreceksiniz. Baki kalan kubbede hoş bir sada bırakın isim bırakın. nedir erzurumda çalma talan ihale bilmem ne. ayıp yahu. müslümanlık bu mudur. hizmet için gelmek böyle mi olmalı. valla chp ile gelse böyle yapamazdı bu kadar zarar veremzedi. hırsız içerden kapı kilit tutmaz.

  • Ahmet 24 Ekim 2023 21:31

    Gazeteci olarak değil milletvekili, milletvekili aday adayı olurken bile danışmanlık görevinden istifa etmesi gerekiyor. Dolayısıyla çift maaş alması mümkün değil. Ya cahilsiniz ya art niyetli

  • Naçok 24 Ekim 2023 16:35

    Bu şahıs bildiğim kadarı ile Sekmen başkana yaklaşık 10 sene boyunca danışmanlık yaptı. Gerçekten merak ediyorum sekmen başkanım hangi konuda bu on sene içinde kaç kere bilgi aldı? Halihazırda merak ettim 5 tane başkan danışmanı var hemen hemen hepsi daha önce meclis üyeliği yapmışlar ve her ay epeyce para alıyorlardır belediyeden yani senin benim vergilerimden. bunlarda bir açıklasın bakalım bu kadar senedir sekmen başkanımıza hangi konuda ne danışmanlığı yapmışlar? e bunun birde öbür tarafı var burunlarından fitil fitil Allah getirir haksızlıkla para almışlarsa

  • ömer dursun 24 Ekim 2023 10:45

    milletin vekili mi, erzurumumu böyle mi temsil ediyor. trabzon vekilleri bakın zigana tüneli varlen 2. tüneli açtırdı tüm yatırımları kaptı. vekillik böyle yapılır. tüm samimiyetimle söylüyorum yazık gerçekte yazık.

  • ahmet efe 24 Ekim 2023 10:18

    milletvekiline bakın sehrindeki gazeteciye dava açıyor. Sizin gücünüz anca Erzurumluya yeter değil mi. Şehrinize hizmetiniz anca bu kadar, gazeteciye dava açmak ifşa etti diye dava açmak. Erzurumun hakkını korudu diye davacı olmak. Anca küçülürsünüz. erzurumda yaptığınız tek faydalı bir iş gösterin bunu yaptım bunun temelini attım. şehrime ilçeme bunu kazandırdım diyebileceğiniz bir şey varmı. Aslında tüm erzurumlunun boynuna binmişsiniz. aldığınız maaş karşılığı bari bir çeşme açın dava açmak nedir. Onur bey ceddine rahmet. savcım ceddine rahmet. helal olsun sana.

  • nihat özdemir 24 Ekim 2023 09:47

    Onur bey şu arastırma hastanesini bi habe ryapın lütfen.

  • Güney ilçelere yazık 24 Ekim 2023 09:45

    Bu vekil sayesinde hdp vekil çıkardı. Erzurum çocuklarını aday etmeye cesaret dahi edemediler. Çok yazık. Vekillere bakın 3 ü Avukat, 1 tanesi tarih öğretmeni diğer adaylarında ne olduğu belli değil.

  • Halis demir 23 Ekim 2023 18:32

    Bravo onur bey bravo sayın savcım. Siz dik durdukça hersey düzelecektir. Herkes kendine yakışanı yapar. İster mv ol ister belediye başkanı. Herkes kendine yakışanı yapar.