Ekonomi Haber Girişi : 11 Şubat 2015 16:35

İhracatçılar birliğinden Nahcivan'a ziyaret

İhracatçılar birliğinden Nahcivan'a ziyaret
İhracatçılar Birliği heyeti, Sederek Gümrük kapısında karşılaştıkları sorunları gündeme getirmek amacıyla Nahcivan'a ziyarette bulundular.
Erzurumajans-İhracatçılar Birliği heyeti, Sederek Gümrük kapısında karşılaştıkları sorunları gündeme getirmek amacıyla Nahcivan'a ziyarette bulundular.

İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Yönetim Kurulu Üyesi Dönmez Okut, Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Yakut ve Iğdır'da yerleşik ihracatçı firma temsilcilerinin katıldığı ziyaretle

ilgili şu açıklama yapıldı:
"Program kapsamında yapılan çalışmalarımız: 5 Şubat 2015 tarihinde, saat 15.00-16.00 arasında, Nahçivan Özerk Cumhuriyeti İktisadi ve Sanayi Nazırı Sayın Famil Seyidov ve ilgili şube Müdürleri, Nahçivan'da yerleşik Cihan Holding ve Gemikaya Holding firmalarının yetkilileri, Birliğimiz Yönetim Kurulu Üyeleri, Nahçivan Başkonsolosluğumuz Muavin Konsolosları ve İhracatçı firmalarımızın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda, İktisadi ve Sanayi Bakanı Sayın Famil Seyidov, Nahçivan'ın ekonomik gelişimi konusunda sunum yapmış ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin karşılıklı olası temennisinde bulunmuştur. Heyetimiz adına Yönetim Kurulu Başkanımız Cemal Şengel, iki devlet bir millet felsefemizi Sosyal yaşantımızın yani kardeşlik yaşantımızın yanı sıra artık Ticari yaşantımıza da yansıtarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmemiz gerektiğini öncelikle dile getirerek, firmalarımızın sorunlarını yazılı ve sözlü olarak dile getirmiş ve sorunların çözümü konusunda gerekli hassasiyetin gösterileceği noktasında Nahçivan ilgili makamlarından söz almıştır. Toplantı karşılıklı soru cevap şeklinde sonuçlanmıştır. Aynı gün, saat 16.00'da, Nahçivan Özerk Cumhuriyeti Gümrük Bakanı Sayın Asef Memmedov ve Dilucu Gümrük Müdürü Mir Muhammed Seyidov, Birliğimiz Yönetim Kurulu Üyeleri, Nahçivan Başkonsolosluğumuz Muavin Konsolosları ve İhracatçı firmalarımızın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda Dilucu Gümrüğünde ve Culfa'daki İran sınırında transit geçişlerde karşılaşılan problemler dile getirilmiştir. Gümrük Bakanı Sayın Asef Memmedov konuyla yakından ilgileneceğini ve yapılan yanlış uygulamaların rapor halinde Cumhurbaşkanına ileteceğini bildirmişlerdir. Aynı gün, saat 19.00'da, Heyetimiz T.C. Nahçivan Başkonsolosumuz Sayın Nihat Erşan'ın resepsiyonuna katılmıştır. 07 Şubat 2015 tarihinde, Heyetimiz Nahçivan'da yerleşik üretim tesislerinden Sera, Gemikaya Taş Ürünleri Tesisi, Dizayn Holding'e ait tesisler ve Lezzet Bisküvi üretim tesislerini ziyaret etmiş, yetkilileriyle görüşmüş, karşılıklı iş imkanları araştırılmıştır. Ziyaretleri takiben, Nahçivan İktisadi ve Sanayi Bakanlığı'nın verdiği resepsiyona katılım sağlanmış ve program sonuçlandırılmıştır."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.