Siyaset Haber Girişi : 11 Temmuz 2014 22:25

İhsanoğlu: Ben bütün Türkiye'nin adayıyım

İhsanoğlu: Ben bütün Türkiye'nin adayıyım
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 76 milyonun adayı olduğunu belirterek, "Kendimi büyük Türkiye'nin adayı olarak görüyorum. Ben hiçbir partinin mensubu değil Türk milletin mensubuyum" dedi.
Erzurumajans-Cumhurbaşkanı Adayı Ekmelettin İhsanoğlu,günübirlik Erzurum gezisini tamamladıktan sonra İstanbul'a döndü. MHP ve CHP Erzurum il teşkilatları tarafından onuruna verilen iftar yemeğine katılan İhsanoğlu, vatandaşlara hitap etti. İhsanoğlu, Türkiye'nin birlik, beraberlik, dirlik ve sevgiye ihtiyacının olduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kavgacı, ötekileştirici üslubunu isim vermeden eleştiren İhsanoğlu, "Türk milleti bölünme, parçalanma istemiyor. Türk milleti birlik ve beraberlik istiyor. Millet 10 Ağustos'ta oyunu birlik, beraberlik, dirlik ve sevgiden yana olan adayına oyunu versin. Türkiye'nin önünü açsın. Kavgacı, ayrıştıran, siyasi partilere, düşüncelere eşit mesafede olmayan birini bu göreve getirmesin. Devletin tephesinde en küçük bir hata millete pahalıya mal olur. 14 yıl önce bunu yaşadık. Devletin tepesinde sigorta attırmaya kimsenin lüksü yok. Devletin tepesindeki kavgayı sistem kaldırmaz. Devlet, millet çöker, kimse istemez. Suriye ve Irak'ı görüyoruz. 10 Ağustos'ta sandığa gidip oyumuzu kullanalım. Allah, devlete, millete zeval vermesin" dedi.

Konuşmasının ardından konvoy eşliğinde şehir turu atan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeledin İhsanoğlu, karşılaştığı vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra Erzurum'da ayrıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.