Siyaset Haber Girişi : 02 Temmuz 2014 17:22

İhsanoğlu için ortak mutabakat metnini imzaladılar

İhsanoğlu için ortak mutabakat metnini imzaladılar
CHP, MHP, DSP, DP VE BTP liderleri ortak mutabakat metnini imzaladılar.
Erzurumajans-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, BTP Genel Başkanı Haydar Baş, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı konusunda hazırlanan ortak deklarasyonu kamuoyuna açıkladı.

CHP, MHP, DSP, DP ve BTP cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklediklerini bir deklarasyon toplantısıyla açıkladı. Toplantıda parti genel başkanlarının mutabakat metni okundu. Mutabakat metni şöyle:

"Türkiye ilk kez toplumsal büyük bir uzlaşıya imza atıyor. Kardeşlik, dostluk bağları ve farklılıklarımızla bir arada yaşama kültürüne oldukça ihtiyacımız var. Sosyal adaletin tehdit ederek insanlarımızın mutlu yaşamasını sağlamak en büyük amacımızdır. Parlamenter demokrasiyi güçlendirmeyi, kuvvetler ayrılığını pekiştirmeyi halk ve özgürlüklerin genişletmeyi hukuk bazlarını temel almayı nefret, şiddet dili ve kutuplaştırma yerine, sevgi ve barışı hakem kılmayı hedefleyen muhalefet partileri olarak Prof. Dr. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı adaylığını toplumsal uzlaşı bağlamındaki siyasi aktörler olarak desteklediğimizi kamuoyuna duyuyoruz. Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlunu, mezheplerin çakıştığı Orta Doğu coğrafyasında tüm inanç gruplarına ve kimliklere eşit ve tarafsız davranacak ülkemizin dünyadaki itibarını yeniden yükseltecek Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyetimizin temel değerlerini milli, manevi mirasımızla bütünleştirecek özgürlükçü, laik ilkesi ve kadın erkek eşitliğine bağlı kalacak ülkemizin mevcut sorunlarına anayasa da kendisine verilen yetkiler çerçevesinde yeni çözümler üretecek kamplaştıran değil uzlaştıran, ötekileştiren değil birleştiren, sadece bir kesimi değil herkesi temsil eden tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağına güvenimiz tamdır. Topluma güven sevgi saygı, huzur ve umut vadederek ortak akılla çözümü birlikte arayarak dayanışma ve uzlaşmanın temellerini atıyoruz. Doğa ve tüm canlılar için haydi elle ele barış, mutluluk, huzur ve kardeşliğe." Daha sonra parti liderleri mutabakat metnini imzaladılar.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.