Erzurum Haber Girişi : 27 Kasım 2023 14:28

İki kişi gözaltında... Bakanlık araştırıyor

İki kişi gözaltında... Bakanlık araştırıyor
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Erzurum Horasan Ajans Amirliği'nde iki kişi alımlarda usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Çiftçiden TMO bünyesine mahsul alan bir yönetici ile bir personelin usulsüzlük yaparak haksız kazanç elde ettikleri iddia edildi. 

 

Erzurum’da Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Horasan Ajans Amirliği’nde görevli 1’i yönetici 1’i personel olmak üzere 2 şahsın, alımlarda usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

 

İddiaya göre Horasan ilçesinde yaşayan bir çiftçi, TMO’ya sattığı ürünlerde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde savcılığa giderek şikâyetçi oldu. Söz konusu şikâyetin ardından savcılık harekete geçti.

 

Konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında TMO Horasan Ajans Amirliği’nde görevli yönetici M.K. ile alım görevlisi 1 personel gözaltına alındı. Gözaltına alınan yönetici M.K. ile ilgili personel, emniyet ekipleri tarafından ifadeleri alınmak üzere sorguya alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

 

Bakanlık da araştıracak!

 

Usulsüzlük iddialarına ilişkin deliller ve ifadelerin toplanması süreci devam ederken, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bağlı olduğu Tarım ve Orman Bakanlığı da harekete geçti. Konuyla ilgili başlatılan idari soruşturma kapsamında müfettişler de iddiaları araştırmak için inceleme başlattı. Kaynak: Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.