Türkiye Haber Girişi : 16 Mayıs 2014 15:06

İkinci el koltuktan çıkan 40 bin doları geri verdiler

İkinci el koltuktan çıkan 40 bin doları geri verdiler
ABD'nin New York şehrinde 3 arkadaş, 20 dolara satın aldıkları ikinci el koltuğun içerisinde 40 bin dolar olduğunu fark edince, koltuğun eski sahibini bulup parasını geri verdiler.
Erzurumajans-ABD'nin New York şehrinde 3 arkadaş, 20 dolara satın aldıkları ikinci el koltuğun içerisinde 40 bin dolar olduğunu fark edince, koltuğun eski sahibini bulup parasını geri verdiler.

Reese Werkhoven, Cally Guasti ve Lara Russo isimli üç arkadaş, bir hayır kurumunun düzenlediği yardım organizasyonundan 20 dolara satın aldıkları ikinci el koltuğun içerisinde gizlenmiş 40 bin dolar olduğunu fark ettiler. Üç arkadaş parayı bulduklarında şaşırdıklarını ve para ile ne yapacaklarını bilemediklerini ifade ettiler. Aileleriyle konuşan gençler koltuğun sahibine ulaşma kararı aldılar. Üç arkadaştan biri olan Reese Werkhoven, "Bugüne kadar bir koltukta bulduğum en çok para 50 Cent. 5 dolar bile bulmuş olsam çok sevinirdim" şeklinde konuştu. Paranın sahibini ararken korktuklarını belirten üç arkadaş, parasını koltuğa saklayan birinin tehlikeli olabileceğini düşündüklerini belirttiler.

Paranın sahibini bulmak için yardım organizasyonuna ulaşan üç arkadaş koltuğun sahibine telefonda, "Biz bir koltuk satın aldık" dedikleri anda karşıdan, "O koltukta benim param vardı" cevabını aldıklarını söylediler. Koltuğun sahibine parayı getirdiklerini ifade eden üç arkadaş, "Paranın sahibi yaşlı bir kadındı. Kocasından kalan ve kendi çalışarak kazandığı tüm birikimleri koltuğa sakladığını söyledi. Rahatsızlık sebebiyle ameliyat olduğu sırada kızı koltuğu satıp yerine rahat bir yatak almış" şeklinde konuştu. Gençler, parasına kavuştuğu için sevinen yaşlı kadının kendilerine dürüstlükleri için bin dolar ödül verdiğini ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.