Ekonomi Haber Girişi : 12 Ekim 2023 14:45

İkramiye isyanı büyüyor! El insaf...

İkramiye isyanı büyüyor! El insaf...
Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Zekeriya Araz, çalışmayan emekliler için bir defaya mahsus açıklanan 5.000 TL ikramiye kararı sonrası şok olduklarını dile getirdi. Araz, alınan karar için "el insaf" dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Zekeriya Araz, çalışmayan emekliler için bir defaya mahsus açıklanan 5.000 TL ikramiye kararı sonrası şok olduklarını dile getirdi. Araz, alınan karar için "el insaf" dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonunda yaptığı emekliler için 5 bin TL ikramiye açıklaması emekliler cephesinde tepkiyle karşılandı. Alınan karar doğrultusunda büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını dile getiren Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Zekeriya Araz, el insaf diyerek tepkisini gösterdi.

 

“Beklentilerimiz karşılanmıyor”

 

Artan enflasyon karşısında emeklilerin çaresiz ve perişan bir yaşam sürdüğünü sözlerine ekleyen Araz, "Emekliler olarak beklentilerimizin hiçbiri karşılanmıyor. Hükümet adeta emekliler ile dalga geçer gibi komik zamlarla günü kurtarma peşinde. Emekli maaşlarında yaşanan adaletsizlikler başta olmak üzere zam beklentilerimizde bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Buna son halka ise Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan ve çalışan emeklileri de kapsam dışı bırakan bir defaya mahsus 5 bin TL'lik ikramiyedir" dedi.

 

Başkan Araz açıklamasında "Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı Ekim ayını bekleyin Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bir çalışma başlattık. Emeklilerimize ilişkin iyileştirme çalışması Ekim ayında TBMM’nin açılışı ile parlamentoya sunulacak ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz denilmişti.

 

Geçen zaman içerisinde gerek Cumhur ittifakı içerisinde yer alan MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisinin genel Başkanları, Cumhurbaşkanımız ve Bakanlıktan Emekliler için iyileştirme çalışmasını yapmaları konusunda açıklamaları vardı. Ancak gelinen noktada maalesef hükümet kanadının açıkladığı ifadeler emeklilerimizin adeta dışlandığı bir kez daha gözler önüne sermiştir.

 

Açıklanan 5000 TL rakamı vicdanları sızlatmış ve emekli kesimini derinden üzmüştür. Üstelik bir defaya mahsus olduğu belirtilen bu rakamın, sayıları 3 milyon 800 bin üzerinde olan çalışan emeklilere verilmeyecek olması ayrıca 4 milyondan fazla olan dul ve yetimlerimizin 1250 TL’den başlayan ve 3750 TL arasında rakamlara bölünerek bu ödemeyi alacak olması yürekleri sızlatmıştır.

 

Zorlu kış şartlarına girilirken emeklilerimizin durumu daha da vahim bir hale gelmiştir. Daha öncede demiştik şimdide diyoruz, en düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine çekilmeli ve memurlara temmuz ayında yapılan 8077 TL’lik artışın emeklerimize de verilmesini talep ediyoruz." diye konuştu. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • alpurungu 12 Ekim 2023 15:18

    çok bile verilmiş. hiç verilmemeliydi. vatan sağolsun, soğana patatese bakılmaz.