Eğitim Haber Girişi : 24 Nisan 2013 18:48

İletişim Fakültesi Dekanları Erzurum'da toplanacak

İletişim Fakültesi Dekanları Erzurum'da toplanacak
Türkiye'de bulunan üniversitelerin İletişim Fakültesi Dekanları 29 Mayıs ve 1 Haziran 2013 tarihleri arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenecek olan toplantıda bir araya gelecek.
Erzurumajans-Türkiye'de bulunan üniversitelerin İletişim Fakültesi Dekanları 29 Mayıs ve 1 Haziran 2013 tarihleri arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenecek olan toplantıda bir araya gelecek.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek fakülte olarak 2013-2014 öğretim dönemi hedeflerini anlattı.

Prof. Dr. Yavuz, İletişim Fakülteleri'nin daha atılama geçebilmeleri için Türkiye'deki tüm İletişim Fakültesi dekanlarının Erzurum'da düzenlenecek istişare toplantısında bir araya geleceklerini belirtti. Atatürk Üniversitesi'nin ev sahipliğiyle istişare toplantısının 29- 30 Mayıs ve 1 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirten Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, "Bu toplantının İletişim Fakülteleri'nin gelecek eğitim - öğretim yıllarına çok büyük katkıda bulunacağına inanıyorum." dedi.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanı olarak ileriki dönemler için projelerinin olduğunu ifade eden Yavuz, "İlk olarak ders programlarının müfredatına yönelik düşüncelerim var. Ders programları oldukça yoğun ve uygulamadan uzak. Düşüncem fakültemizden mezun olan öğrencinin kendini yetiştirmiş, bir alanda uzmanlaşmış olması. Bir öğrenci kendine belirlediği kurgu, montaj, ekran önü veya arkasında kendisini yetiştirmeli. Mezun olduğunda piyasada kalıcı olabilmesi. Fakültemiz araç, gereç, teknik malzemeler anlamında pahalı bir fakülte. İhtiyaç duyulan ödeneği karşılayabilmek için AB, TÜBİTAK ve benzeri projeler üretmek için çaba sarf edeceğiz. Kurumsallaşma olma amacındayız. Akademik kadromuz branşlarında uzman konumdalar. Yabancı dil olarak İngilizce ye daha ağırlık vermek istiyorum. Müfredatta yer alan İngilizce'nin seçmeli ders yerine zorunlu olması düşüncesindeyim." diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.