Siyaset Haber Girişi : 02 Kasım 2016 17:16

Ilıcalı, hemşehrilerine 'yerel yönetimleri' anlattı

Ilıcalı, hemşehrilerine 'yerel yönetimleri' anlattı
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, "Ak Parti Siyaset Akademisi" dersleri kapsamında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde siyasetçilerle buluştu.
Erzurumajans-AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, "Ak Parti Siyaset Akademisi" dersleri kapsamında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde siyasetçilerle buluştu.

AK Parti Genel Merkez tarafından düzenlenen 'Siyaset Akademisi' dersleri Türkiye genelinde uzman hocalar tarafından verilmeye devam ediyor. Türkiye'nin değişik illerinde siyaset akademisi kapsamında dersler veren Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, bu kez kendi hemşehrileriyle bir araya geldi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde, yoğun katılımla yapılan derse Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'de eşlik etti.

"Siyaset Akademisi, Partimizin İnsana Verdiği Önemdir"

Milletvekili Ilıcalı, Ak Parti'nin yaptığı en önemli faaliyetlerinden birinin siyaset akademisi olduğunu ifade ederek "AK Parti 14 yıl boyunca çok büyük faaliyetler yaptı. Yollar ve köprüler yaptı, engelliler için yasa çıkarttı. Kültürel projeler ve sosyal donatı alanları oluşturdu. Spora ayrı bir önem veren partimiz ülkemize büyük stadyumlar kazandırdı. Ama bu faaliyetlerin içerisinde en önemlilerinden biri; kendi partisinde insana verdiği değeri gösteren insan kaynağı önemine binayen siyaset akademisidir." dedi.

Siyaset akademisi dersleri kapsamında Türkiyenin değişik illerinde ders veren Milletvekili Ilıcalı, siyaset akademisinde yaptığı derslerin lezzetinin farklı olduğunu söyleyerek "Konu seçimini bana bıraktıklarında ben yerel yönetimleri seçtim. 1994' ten beri yerel yönetimin içinde olan biri olarak şunu söyleyebilirim ki yerel yönetimlerin kalkınmadaki rolü oldukça büyük bir yere sahip. Çıkan teşvik paketiyle bu daha da önem kazandı." şeklinde konuştu.

"İleri Demokrasi İçin Yereli Kuvvetlendirmeliyiz"

Yerel yönetimlerin ayrı bir şekilde ele alınması gerektiğini vurgulayan Ilıcalı, "19 yyda merkezi idareye destek olacak bir sistemin gerekliliği ortaya çıkmış. Demokrasi ve ileri demokrasi de yerel yönetimlere çok önem verilmiş. Yetkiler merkezden alınıp yerel yönetimlere verilmiş ve anayasalara yerel yönetimlerle ilgili maddeler konulmuş. Eğer bizde daha ileri demokrasiye geçeceksek yereli kuvvetlendirmemiz lazım" diye belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.