Siyaset Haber Girişi : 16 Ağustos 2016 17:00

Ilıcalı'dan siyasi partilere teşekkür ziyareti

Ilıcalı'dan siyasi partilere teşekkür ziyareti
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından dik bir duruş sergileyen siyasi partilerin Erzurum temsilcilerine teşekkür ziyaretinde bulundu.
Erzurumajans-Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından dik bir duruş sergileyen siyasi partilerin Erzurum temsilcilerine teşekkür ziyaretinde bulundu. 

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından tüm Türkiye tek bir renk altında, albayrağın gölgesinde bir araya gelerek adeta tek vücut oldu. Birlik ve beraberlik içerisinde tutulan demokrasi nöbetlerinin ardından Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, devletinin, milletinin, Cumhurbaşkanının yanında olan siyasi partilerin Erzurum teşkilatlarına ve Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği'ne teşekkür ziyaretinde bulundu. Samimi diyalogların yaşandığı bu anlamlı ziyaretlerde konuşan Ilıcalı, "İl Yönetim Kurulu ve il Başkan Yardımcılarımızla beraber sizlere teşekkür etmek istedik. Demokrasi adına beraber muazzam bir duruş gösterdik. Ülke menfaatine olan konularda birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz lazım. Darbe, tarihimize kara bir leke olarak geçti ama bu olaydan sonra çok kazanımlarımız oldu. Birlik içinde darbeye karşı durduk. Tek bir bayrak var oda albayrak. Yenikapı demokrasi mitinginde siyasi parti başkanlarımızın ortak bir duruş göstermesi mükemmmeldi. Türkiye bunları bekliyor. Bizler duruşunuzdan dolayı sizlere tekrar tekrar teşekkür ediyoruz." dedi.

CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, "Siyasette kutuplaşmanın yerine karşılıklı saygı ve düşüncelerin olması adına yapılan bu anlamlı ziyaret için sayın Ilıcalı'ya teşekkür ediyorum. Bu nazik davranışlarıyla bizleri onure ettiler." diye konuştu.

MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş'ta yapılan ziyaretten dolayı Ilıcalı'ya teşekkür ederek "İki sağ partinin bir birine destek vermesi çok güzel bir durum. Milletvekilimizin bizi ziyaret etmesi bizi onurlandırdı. Bu süreçte inşallah bizde onları ziyaret ederiz. 15 Temmuz'daki süreçte birleştik, bütünleştik. Kimse siyasi parti demedi, herkes vatan dedi. FETÖ'den bu ülkeyi kurtaracağız. Biz darbenin ve her türlü terörün karşısındayız. Biz millet olarak birbirimize kenetlendiğimiz sürece ülkeyi bölmeye hiç kimsenin gücü yetmez. Bizlerin ve sizlerin desteğiyle kurtulacağız. Genel Başkanımızın hassas olduğu bir konudur bu. Bir ülke meselesi olduğu zaman hepimiz taşın altına elimizi koyarız. Bizim için önemli olan vatanın bütünlüğüdür." diye belirtti.

Her türlü terör girişimini ve terörü lanetlediklerini belirten Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, "15 Temmuz darbe girişimi duyulur duyulmaz Genel Başkanı'mız Mustafa Destici, il başkanı olmamız hasebiyle bizleri arayarak teşkilatlarla beraber sokaklarda olmamızı, bu işin engellenmesi gerektiğini söyledi. Çünkü bizler darbenin ne demek olduğunu en iyi bilen partiyiz. Bu günlere darbeyiye yiye gelmiş bir teşkilat olarak bu işin cezasını, yarasını, zararını biz yıllarca yaşadık. Başta da rahmetli liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu yaşadı." şeklinde konuştu.

Ülke genelindeki birlik ve beraberliğie vurgu yapan Sadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, "Darbeye çok iyi oldu demek yanlış bir cümle ama sonrasına baktığınızda milletin bir araya gelmesi çok hoş bir durum oluşturdu. Sağcısı solcusu en uçuk gözüken tabanlar bile biraraya geldi. Önemli olan bundan sonra bunu sürdürebilmek. Yani en azından milletin ortak paydalarıyla, ağız birliğiyle, kavga etmeden siyasi yapılarımız bir arada olmalı. Ülke genelinde güzel birlik havası oluştu bu bozulmaz inşallah." diye ifade etti.

Milletvekili Mustafa Ilıcalı'yı samimi bir şekilde karşılayan Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Demir ve dernek yönetimi, Ilıcalı'ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek bazı taleplerde bulundu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.