İlçeler Haber Girişi : 24 Ağustos 2012 17:30

İlk defa senfonik konser izlediler

İlk defa senfonik konser izlediler
Erzurum'un İspir ilçesi dernekleri İspa-der tarafından düzenlenen şenlikler kapsamında senfonik konser veren ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu ispirli vatandaşların ilgi odağı oldu.
Erzurum Ajans-Furkan NEHRİ'nin haberi-Erzurum'un İspir ilçesi dernekleri İspa-der tarafından düzenlenen şenlikler kapsamında senfonik konser veren ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu ispirli vatandaşların ilgi odağı oldu. tarihi ispir kalesinde düzenlenen konsere ispirli vatandaşlar ise büyük ilgi gösterdi. Tarihinde ilk defa senfonik bir konser dinleyecek olan ispirliler ise konser saatinden önce alanı doldurdular. Ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu konserinin başlamasının ardından vatandaşlar ünlü piyanisti ilgiyle izlediler. Senfonik konser sırasında sık sık elektrik kesintilerinin yaşanmasının ardından ise ünlü piyanist zor anlar yaşadı.

ilk defa senfonik bir konser dinleyen ispirli ayşe nine ise torununa ait telefon ile ünlü piyanisti görüntülemeye çalıştı. İlk defa senfonik bir konser dinlediğini söyleyen ayşe nine '' biz tam olarak senfoninin ne olduğunu bilmesekte kulağa hoş geliyor keyif aldık. bu çektiğim fotoğrafıda izmirdeki kızıma göndereceğim oda görsün'' dedi.

Konserin ardından ispirli vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu gördüğü ilgi karşısında son derece memnuın olduğunu söyledi. Uğurlu son günlerde yaşanan terör saldırılarına da değinerek şunları söyledi; Daha iki gün evvel bir çok ailenin ocağına ateş düşmüşken şehitlerimizi saygıyla anarak onların ölümsüzğünü bilerek anıyorum.Onlara ölü demeyiniz onlar ölü değiller deniyor.Şehitlerimizi anarak o bilinçle ispirde muhteşem bir sanat sever katılımıla bunu abartmadan söylüyorum dünyanın hiç bir yerinde böyle bir şey yoktur . konserin bazı yerlerinde teknik aksaklıklar olmasına rağmen böyle bir sanatsal faaliyete ilk defa gerçekleşen piyano ağırlıklı konserin bir tek notasını bile kaçırmamak için sabırla bekleyerek müthiş bir performans gösterdiler ve türkiyenin ne kadar aydınlık ne kaadar çağdaş topluma sahip olduğunu göstermektedir.belkide ilk defa bir piyano konseri gerçekleşiyor ve ispirliler bunu tüm şartlara rağmen huşu içinde tek bir melodisini kaçırmamak için büüyük bir sessizlikle dinlediler ve hep oradaydılar.bende onların önünde burada konser vermekten şeref duydum.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.