Medya Haber Girişi : 05 Haziran 2015 17:00

İlkeli mizaha önemli adım

İlkeli mizaha önemli adım
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Mizah Derneği ve Cafcaf Dergisi tarafından birlikte organize edilen 2015 Türkiye İmam Hatipliler Arası Karikatür Yarışması sonuçlandı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Mizah Derneği ve Cafcaf Dergisi tarafından birlikte organize edilen 2015 Türkiye İmam Hatipliler Arası Karikatür Yarışması sonuçlandı.

Türkiye genelindeki tüm İmam Hatip Liseleri'ne duyurusu yapılan ödüllü yarışmaya 400 İmam Hatip öğrencisi başvuruda bulundu. Cafcaf ve Hacamat Dergisi Çizerleri ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yetkililerinden oluşan 7 Kişilik Jüri tarafından tespit edilen 4 eser, birincilik, ikincilik, üçüncülük ve jüri özel cesaretlendirme ödülü ile taltif edildi.

Erzurum Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan ödül törenine, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Mizah Derneği Başkanı Yazar Asım Gültekin ve Cafcaf Çizeri Ahmet Altay katıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, kendisinin de İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu belirterek, İmam Hatip öğrencilerine, kendi mizaçlarına uygun sanatın her dalıyla ilgilenmeleri tavsiyesinde bulundu. Karikatürün önemine vurgu yapan Kiremitci, bazen küçük bir çizginin, onlarca kitapla anlatılmaya çalışılan mesajı ilettiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak öğrenmenin önündeki tüm engelleri kaldırmaya kararlı olduklarını söyleyen Kiremitci, eğitimle ilgili yapılan tüm taleplerin ilk öncelikleri olduğunu ifade ederek "Bu yarışma ile karikatürün hakaret etmeden, incitmeden, hor görmeden de yapılabileceğini görmüş oluyoruz" dedi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kiremitci, bu yıl ilki gerçekleşen yarışmanın önümüzdeki yıllarda geliştirilerek devam edeceğini müjdeledi.

Yarışmada Sinop-Boyabat İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Gülcan Külcü birinci, Konya-Karatay Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Hacer Bakum ikinci, İstanbul-Tuzla Halil Türkkan Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Ayşenur Palabıyık 3. olurken Erzurum Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Fatma Köse jüri özel ödülüne layık görüldü.

Ödül töreninde söz alan Mizah Derneği Başkanı Asım Gültekin ve Cafcaf Mizah Dergisi Çizeri Ahmet Altay, Türkiye'de ilki gerçekleşen bu etkinliğe verdiği destekten dolayı Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Mehmet Sekmen'e özel teşekkürlerini ilettikten sonra, bu mühim sanatın inançlı insanların hassasiyetlerinin de gözetilerek ilkeli bir şekilde yapılabileceğini, verilmek istenen mesajın ahlaki çerçevenin dışına çıkılmadan verilebileceğini söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.