Eğitim Haber Girişi : 23 Eylül 2016 18:00

İlköğretim Haftası Oltu'da törenlerle kutlandı

İlköğretim Haftası Oltu'da törenlerle kutlandı
İlköğretim Haftası Oltu'da etkinliklerle kutlandı.
Erzurumajans-İlköğretim Haftası nedeniyle kutlamaların gerçekleştirildiği Oltu'da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sabah Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra törenin devam edeceği Oltu Ortaokulu konferans salonuna geçildi.

Şehitler İlkokulu'nun düzenlediği ve Oltu Ortaokulu konferans salonunda devam eden etkinliklerde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tuncay Yıldırım yaptı. Yıldırım konuşmasında 15 Temmuz zaferinin önemine değindi ve 'Öğrencilerimizi vatan ve millet sevgisiyle yetiştirmeliyiz' diyerek şehitleri andı.

Daha sonra Şehitler İlkokulu öğrencileri tarafından şiir dinletileri ve müzikli gösteriler yapıldı.

İlköğretim Haftası nedeniyle bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, öğrencilerin velileri tarafından kendilerine emanet edildiğine vurgu yaparak şunları söyledi: "Burada eğitim ve öğretim adına büyük laflar edecek değilim çükü eğitimin önemi herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Sadece velilerimiz ve öğretmenlerimize şunları söylemek istiyorum; Sevgili velilerimiz sizler en değerli varlıklarınızı bizlere emanet ettiniz. Bizler de diyoruz ki, çocuklarınız bizlere emanettir. Onları vatana, millete hayırlı birer evlat olarak yetiştirmek, onlardan Fatihler, Yavuzlar ve Ömer Halisdemir'ler çıkarmak boynumuzun borcudur.

Sevgili öğretmen arkadaşlarım sakın ola ki, size emanet edilen bu genç dimağlara ihanet etmeyiniz. Çünkü bunlar bizim geleceğimiz ve bizim her şeyimiz. Şunu biliyoruz ki; vatanına, milletine, bayrağına ve dinine sahip çıkan nesiller var ise, vatan da var, göklerde dalgalanan ay yıldızlı bayrak da var, namus da var, şeref de var... Cenab-ı Mevla'dan, kendi vatanımızda şanlı bayrağımızın gölgesinde nice güzel eğitim ve öğretim yıllarına bizleri ulaştırmasını temenni ediyorum."

Program sonunda öğrenci ve öğretmenleri tebrik eden Milli Eğitim Müdürü Zengin, bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.