Spor Haber Girişi : 27 Haziran 2012 14:15

İller arası taekwondo turnuvası sona erdi

İller arası taekwondo turnuvası sona erdi
İller Arası Taekwondo Turnuvası ve Nazilli Kaymakamlık Kupası, Nazilli Belediyesi ve Nazilli Gençlik Spor ilçe Müdürlüğü’nün katkılarıyla Nazilli Spor Salonunda yapıldı.
Erzurum Ajans-İller Arası Taekwondo Turnuvası ve Nazilli Kaymakamlık Kupası, Nazilli Belediyesi ve Nazilli Gençlik Spor ilçe Müdürlüğü’nün katkılarıyla Nazilli Spor Salonunda yapıldı. 40 kategoride yapılan ve 2 gün süren turnuvada Nazillili sporcular 24 madalya alarak büyük bir başarıya imza attılar.
Müsabakalara 18 kulüpten bay-bayan toplam 238 sporcu katıldı. Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç ve Türkiye Taekwondo Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Elçin'in de izlediği turnuva büyük çekişmelere sahne oldu.

“İL TEMSİLCİMİZE VE KURUMLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Taekwondo İl Temsilcisi Güler Gençtürkoğlu’nun Türk Bayrağını birçok kez göndere çektiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Türkiye Taekwondo Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Elçin; “Evet bu cennet vatanın en güzel belgelerinden biri olan güzel Nazillimize çok kıymetli tekvando aşığı tekvando sevgilisi uzun yılar Türk tekvando sporcu olarak hizmet etmiş bayrağımızı göndere çektirmiş milli sporcu olarak terimizin son damlasına kadar bizleri sevindirmek mücadele etmiş değerli İl temsilcimiz Sevgili kardeşimiz Güler Geçtürkoğlu, Sayın Kaymakamımızın desteği ile organize ettiği bu güzel organizasyonu katılanları kutluyorum. Biz Türkiye Tekvando Federasyonu olarak bu işte emek çeken ter döken laf değil iş üreten tüm antrenör arkadaşlarımıza İl temsilcimize her zaman yürekten ve gönülden destek almaya devam ettik ve sonra da devam edeceğiz yeter ki bu arkadaşlarımız emek versinler çaba sarf etsinler. Biz her türlü maddi manevi yanlarındayız. İşte geçen hafta Edirne’deydik iki gündür Siirt’deydik bugün de Nazilli’deyiz. Erzurum’a gideceğiz hafta sonunda daha sonra nasip olursa Yıldızlar Türkiye Şampiyonası için Samsun’da olacağız” dedi.

“NAZİLLİ'Yİ TANITTIK”

Turnuvanın düzenlenmesinde büyük emeği geçen Uluslararası Taekwondo Hakemi Aydın İl Temsilcisi Güler Gençtürkoğlu yaptığı bilgilendirmede “Nazilli’de bu güne dek hiç böyle bir girişimde bulunulmadı. Sporun diğer dallarında bir şeyler yapılırken biz eğitimini verdiğimiz Taekwondo Spor dalında Nazilli sınırlarını aşamamış ve bu güne dek başarılarımızı duyuramamıştık. Bu düzenlediğimiz turnuva ile hem Nazilli’nin tanıtımını sağlayacağız, hem de bu güne dek eğitimini almış oldukları Taekwondocularımız bildikleri tekniklerini ve başarılarını sergilemiş olacaklar. Farklı yerlerde yapılan turnuvalarda takımımız Uşak’ta illerarası 2.’lik, Manisa’da 3.’lük, Alanya’da 2.’lik, Muğla’da 2.’lik ödülleri alarak Nazilli’yi temsil ettiler. Bu turnuva ile de Nazilli’nin adını da tüm Türkiye’ye duyurduğumuz için çok mutluyum” dedi.

“BAŞKAN ALICIK YENİ BİR SALON SÖZÜ VERDİ”

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Taekwondo sporunun Milli Hakem ve Antrenör Güler Gençtürkoğlu sayesinde Nazilli’de yaygınlaştığını ve sporcu sayısının arttığını ifade etti. Bu gelişmeler doğrultusunda gençlerin daha iyi mekanlarda sporlarını yapmaları ve daha çok sporcu kapasitesi sağlamak amaçlı olarak Nazilli Kaymakamı ile görüşerek kapalı spor salonunun Nazilli Belediyesine tahsis edilmesi halinde Nazilli’ye yakışır bir kapalı spor salonunun sözünü verdi.
Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur da turnuvanın Nazilli’de yapılmasının kendisini çok mutlu ettiğini, bu turnuvanın gerçekleşmesinde büyük emeği geçen, Milli Antrenör, Uluslararası Hakem Taekwondo Aydın İl Temsilcisi Güler Gençtürkoğlu’na teşekkür etti. Kaymakam Mehmet Okur, müsabakaların en güzel şekilde yapılması için hiçbir desteğini esirgemeyeceğini belirterek, misafir olarak gelen il temsilcilerine, kulüp idarecileri ve antrenörlerine, görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan hakemlere, etkinlikte görev alan, emeği geçen tüm görevlilere, müsabakaların bitiminden sonra akşam yemeği verdi.

“EMEĞİ GEÇENLERE PLAKET”

Düzenlenen turnuva açılış seremonisinde Türkiye Taekwondo Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Elçin tarafından desteklerinden dolayı Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur’a, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker’e ve Taekwondo İl Temsilcisi Güler Gençtürkoğlu’na teşekkür plaketi verildi. Elçin, emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, desteklerinin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

“YETENEK SİZSİNİZ’İN AZRAHAN’INA YOĞUN İLGİ”

Nazilli’de düzenlenen İllerarası Taekwondo müsabakasına Yetenek Sizsiniz Türkiye ilginç bir yetenek olarak Acun Ilıcalı’nın da hayretle izlediği ve yarı finale kadar yükselen Almanyalı Azrahan Ay’da katılarak gösteri maçı yaptı. Almanya'dan gelen 8 yaşındaki Azrahan Ay ve babası Süleyman Ay'ın İl temsilcisi Güler Gençtürkoğlu ile irtibat kurarak geldiği müsabakada ise Azrahan yoğun ilgi gördü. Yetenk Sizsiniz yarışmasında Taekwondo’yu tanıttığı için gurur duyduklarını ifade eden Gençtürkoğlu; “Azrahan’ın yarışmada yapmış olduğu gösteri herkesi hayrete düşürmüştü. Kendisi birçok milli sporcunun şampiyon olarak duyurmaya çalıştığı taekwondo sporunu yetenek sizsiniz yarışmasında yarı finale çıkarak yaptı. Kendisine bu yaşta bu spora gönül verdiği için tebrik ediyorum. Kendisi ve babası yarışmamızı internette görmüş ve rakip bulunması halinde gelmeyi istediler. Bizde buna olumlu baktık ve düzenledik. Kendisini tebrik ediyoruz. Turnuvamıza katılarak renkli bir zaman geçirtti” dedi.

“18 İLDEN 238 SPORCU KATILDI”

Nazilli Kaymakamlık Kupası İllerarası Taekwondo Turnuvası Gençler ve Yıldızlar Taekwondo Turnuvasına katılan iller ve kulüpler sırasıyla; Derince Gençlik Spor Kulübü -Kocaeli, Güler Taekwondo Spor Kulübü-Nazilli, Çiğli Belediye Spor Kulübü-İzmir, Başar Taekwondo Manisa, Kavaklıdere Spor Kulübü Muğla, Soyakan Spor Kulübü-Muğla, Sude Spor Kulubü-İzmir, Manisa İl Özel İdaresi S.K Sabah Spor Kulübü-İzmir, Amiral Turgut Reis Spor Kulübü-Muğla, Ferdi-Ankara, Trabzon Spor-Trabzon, Konak Spor Kulübü-İzmir, Kavaklidere İl Müdürlüğü Sk-Muğla, Ferdi-İzmir, Seçkin Spor Kulübü-Erbil Spor Kulübü-Isparta ve Misafir Kulüp-Almanya.
İki gün süren turnuva sonunda madalya almaya hak kazanan sporcular madalya ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.