Erzurum Haber Girişi : 15 Mayıs 2014 17:32

İmam-hatip camiasından Soma şehitlerine destek

İmam-hatip camiasından Soma şehitlerine destek
Türkiye İmam-Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği ( ÖNDER ) Genel Başkanlığı Soma'da meydana gelen elim maden kazasında rızkı için çalışırken şehit olan kardeşlerimizin ruhlarına ithaf etmek üzere yurt genelinde hatim okuma kampanyası açmıştır.
Erzurumajans-Türkiye İmam-Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği ( ÖNDER ) Genel Başkanlığı Soma'da meydana gelen elim maden kazasında rızkı için çalışırken şehit olan kardeşlerimizin ruhlarına ithaf etmek üzere yurt genelinde hatim okuma kampanyası açmıştır.

Özellikle İmam-Hatip ortaokulu ve liselerindeki idareci, öğretmen, personel ve öğrencilerin okuyacakları hatimlerin duası topluca 16 Mayıs 2014 günü Cuma namazından sonra İstanbul Fatih Camiinde yapılacaktır.

Bu vesileyle Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve mensupları Derneği ( ERZİMDER ) Başkanı ve Önderin Bölge Koordinatörü Zülküf Usanmaz bu konuda şu açıklamayı yaptı:

"Biz de Erzimder olarak hem Erzurum merkez ve İlçelerindeki toplam 30 ad. İmam-Hatip okulunda okuyan 15 binden fazla öğrenci, idareci, öğretmen ve personel ile hem de koordinatörü olduğumuz Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane İl merkezleriyle ilçelerinde bulunan İmam-Hatip okulları camiasına çağrıda bulunarak bu kampanyaya katılmalarını istedik. Dolaysıyla Koordine alanımızda bulunan yaklaşık 50 Ad İmam-Hatip okulunda okuyan 45 bin öğrenci, idareci, öğretmen ve personel, maden kazasında şehit olan kardeşlerimize manevi destek kampanyasına katılmış olacaktır. Yurt genelinde ise 210 bini ortaokul olmak üzere toplam 726 bin öğrenci, idareci ve öğretmen ile personel bu destek kapsamında bulunuyor. Millet olarak içimizi kanatan bu üzücü faciada şehit olan kardeşlerimize Allah, tan rahmet niyaz ederken, kederli ailelerine sabır diliyorum ve Milletimizin başı sağolsun, Allah daha beterinden korusun." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.