Eğitim Haber Girişi : 21 Aralık 2018 17:15

İmam Hatip'te 'öğretmensiz sınav'

İmam Hatip'te 'öğretmensiz sınav'
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, Antalya’da okul müdürleriyle gerçekleştirdiği toplantıda "Bir okul gözetmensiz sınav yapsın ve ben varım desin" açıklamasının ardından Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu “ben varım” diyerek uygulamayı hayata geçirdi.
Erzurumajans-Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, Antalya’da okul müdürleriyle gerçekleştirdiği toplantıda "Bir okul gözetmensiz sınav yapsın ve ben varım desin" açıklamasının ardından Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu “ben varım” diyerek uygulamayı hayata geçirdi. 'Öğretmensiz ve gözetmensiz' sınav uygulaması ile öğrenciler, öğretmenleri olmadan sessiz bir şekilde sınavlarını girdi.

Zilsiz okul uygulamasından sonra şimdi de gözetmensiz sınav uygulaması başladı. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulunda ilk kez uygulanmaya başlanan 'öğretmensiz ve gözetmensiz' sınav uygulaması ile öğrenciler sınava girdiler.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, Antalya’da okul müdürleriyle gerçekleştirdiği bir toplantıda "Bir okul gözetmensiz sınav yapsın ve ben varım desin" açıklamasının ardından Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu “Ben varım” diyerek uygulamayı hayata geçirdi.

'OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER VAR'

Okul idaresi ve öğretmenler tarafından yapılan toplantı sonrası öğrencilerin birbirine ve öğretmenlerine güvenin artması nedeniyle gözetmensiz sınav sistemine geçildi. Okulda sınava gelen öğrenciler, öğretmenleri olmadan sessiz bir şekilde sınavlarını girdi. Uygulama ile birlikte öğrencilerden olumlu geri dönüşler olduğunu söyleyen Okul Müdürü Yunus Yüksel, gelecekte söz sahibi olacak ve ülkeyi yönetecek gençlere güvendiklerini söyledi.

PİLOT UYGULAMA

Okuldaki gözetmensiz ilk sınavları, 11 Aralık 2018 tarihinde iki sınıfta Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Matematik derslerinde uyguladıklarını belirten Yunus Yüksel, bundan sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Arapça dersi sınavlarında gözetmensiz sınav uygulamasının devam ettirileceğini aktardı. Daha sonra da dönem sonu sınavlarında veya ikinci dönemin tüm sınavlarında okulda uygulamanın süreceğini kaydetti. Bu uygulama için bir ön hazırlık sürecinden de geçtiklerini belirten Yunus Yüksel, “Çocuklarımıza sorumluluk vermek amacıyla yola çıktık. Öğrencilerimizi öncesinde de bir manevi hazırlık sürecinden geçirdik” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.