Bölge Haber Girişi : 04 Ekim 2010 11:17

İmamlara güzel ezan okuma kursu!..

İmamlara güzel ezan okuma kursu!..
Ortaca Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında imam ve müezzinlere yönelik Güzel Ezan Okuma kurusu düzenlendi.

Erzurum Ajans-Ortaca Müftülüğü tarafından “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında imam ve müezzinlere yönelik ‘Güzel Ezan Okuma’ kurusu düzenlendi.

Kursta eğitmen olarak görev alan Erzurum Ömer Hasuh-i Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Nurettin Yıldırım, “Ortaca Müftüsü Dr. İbrahim Özler’in Diyanet İşleri Başkanlığı teklif üzerine, başkanımızın onayıyla Ortaca İlçesi’ne gelerek merkez ve köylerdeki camilerde görevli imam ve müezzinlerin ezanın beş vakit nasıl okunacağını kaideleriyle anlatmaya çalışacağım. İyi bir çalışma olacağını umuyorum” dedi.

İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler de, “Öğretim Görevlisi Nurettin Yıldırım’ın vereceği güzel ezan okuma kursu; ezanımızın beş vakit kendi makamında okunabilmesi için açılmıştır. Halkımızın ezanı dinlerken ve camilerimize davet edilirken güzel bir şekilde, güzel bir makamda okunup, halkımıza ulaştırmaya sağlamaktır. Açılan kurs sonunda Tasarruf Müziği eşliğinde bir sunum sunulup, açılan kurs sonunda nelerin yapıldığını ve nasıl bir çalışmayla güzel ezan okuma yaratıldığını anlatacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.