Siyaset Haber Girişi : 07 Mayıs 2023 17:39

İmamoğlu'nun 'halk buluşması'nı engellemek için meydanı otobüslerle önce kapattı, sonra kaldırdılar

İmamoğlu'nun 'halk buluşması'nı engellemek için meydanı otobüslerle önce kapattı, sonra kaldırdılar
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da gerçekleştireceği miting öncesinde kent meydanı Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin otobüsleriyle kapatıldı, otobüsler protestoların ardından kaldırıldı.

Ekrem İmamoğlu’nun bugün saat 18.00’de Erzurum’da gerçekleştireceği halk buluşması öncesi Büyükşehir Belediyesi’nden tepki çeken bir hamle geldi.

 

Havuzbaşı Kent Meydanı’nda vatandaşlarla buluşacak olan Ekrem İmamoğlu’nun organizasyonunu engellemek amacıyla meydan belediye otobüsleriyle kapatıldı.

 

“BU KARA LEKEYİ ÖMRÜNÜN SONUNA KADAR TAŞIYACAKSIN”

 

Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili Twitter üzerinden paylaşım yapıp tepki gösterdi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i de etiketleyen İmamoğlu şu ifadeleri kullandı;

 

“Erzurumlu hemşehrilerimle saat 18:00'deki buluşmamıza engel olunmaya çalışılıyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bu nezaketsizliğin kara lekesini ömrünün sonuna kadar taşıyacaksın. Saat 18.00'de tüm Erzurumluları Havuzbaşı Kent Meydanı'na bekliyorum. Haydi Erzurum.”

 

 

OTOBÜSLER PROTESTOLARLA KALDIRILIYOR

 

Haberin kısa sürede yayılması üzerine yüzlerce vatandaş Kent Meydanına gitti. “Hak, hukuk, adalet” sloganları atan vatandaşların protestosu üzerine otobüsler kaldırıldı.

 

KILIÇDAROĞLU’NDAN KONU HAKKINDA TWEEET

 

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılçdaroğlu konu ile ilgili, Ekrem İmamoğlu’nun Tweet’ini alıntılayarak şu satırları paylaştı:

 

Erzurum’un Ak Partili Belediye Başkanı’nın yaptığını gördünüz. Biz bu eşiği aşmak zorundayız gençler. Evladım Ekrem Başkan’ı bununla durduramazlar, ona bunlar vız gelir tırıs gider.

 

 

SEKMEN AÇIKLAMA YAPTI

 

Tepkiler üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de sosyal medya üzerineden açıklama yaptı. CHP’yi suçlayan Başkan Sekmen, “Yasal olmayan korsan bir miting yapmak üzere yoğun bir faaliyet göstermektedirler. İl Seçim Kurulu toplantı yapılacak alanları belirlemiştir. Biz tanıtım yapmak üzere araç gereçlerimizi koyduğumuz bir alana gayri yasal olarak zorla miting alanına çevirmek istemektedir. Miting yapılacak alanlar belirlenmiştir. CHP kamuoyunu yanıltmakta ve korsan miting yapma peşinden koşmaktadır. Her hangi bir yeri kapatmak söz konusu değildir” dedi.

 

MEYDAN BİR ANDA DOLDU

 

Öte yandan otobüslerin kaldırılmasından hemen sonra Kent Meydanı yüzlerce vatandaş tarafından doldu. HABER MERKEZİ 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er 08 Mayıs 2023 14:27

    Bu işi yapanlar maalesef otobüsleri meydana çektirenlerdir. Erzurum?a yakışmayan hırsız tiplerdir çünkü saltanatları gidiyor. Tıpkı firavunun İbrahim?le mücadelesi gibi. Maalesef din ile gelenler firavunlaştılar ve zulme başladılar insanları taşlaşıyorlar. Sayın valim sayın emniyet müdürüm siz devlet adamısınız bu adama uymayın. Erzurum tarihinde böyle leke yoktu Erzurum?u şahsi ikbali için lekeledi. Tarih bunu unutmayacaktır. Bugün varsın ama yarın yoksun. Adın artık lekeli ve kanlı şerli oldu. Yazıklar olsun sana. Şehrimize fitne fesat gibi hiç olmayan şeyleri getirdin bizim düşmanımız kanlımız bile gelse misafir ediyorduk.

  • Mahir YİĞİT 08 Mayıs 2023 13:13

    Belediye başkanları kanun gereği Devlet memuru sıfatını taşımaktadırlar.Seçim yasakları başlamış ve Devlet memurlarının seçim propagandası yapması yasaklanmıştır.Hal böyle iken Ekrem İmamoğlu'nun yasaları hiçe sayarak İl İl dolaşıp kendi başına mitingler düzenlemesi suç değil nedir.Devletin Valisini ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı mehmet beyi ve İl Emniyet Müdürünü suçlayanlar Ekrem imamoğlu'nun kanunları hiçe sayarak seçim mitingleri düzenlemesini neden göz ardı ediyorlar.Allah göstermesin Erzurum'daki olaylarda bir kaç kişi ölseydi,Ekrem İmamoğlu bunun vebalından nasıl kurtulacaktı.O zaman bütün Devlet memurları seçim propagandası yapsın meydanlarda herkes miting düzenlesin kamu düzeni nasıl sağlanacak düşünün.Onun için hamaseti bırakıp aklı selim düşünmek lazım.Esasında ben buradan çok kıymetli Cumhuriyet Savcılarımıza sesleniyorum,Ekrem İmamoğlu cezası kesinleşmiş Selahattin Demirtaş denen teröristin serbest bırakılmasını istiyor ve suç işliyor.Artık gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.

  • Arif karakaya 08 Mayıs 2023 11:18

    Yakışmadı... Milletin ağzına sakız yaptınız Erzurumu.

  • ALİ MURAT URAL ERZURUM 08 Mayıs 2023 09:33

    TAŞLAYANLAR VE TAŞLATANLAR SİZİN DERDİNİZ ERZURUMU KARIŞTIRMAK...BİLMEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR..ERZURUM TÜRKİYENİN KALBİDİR...HANGİ İLDE NE OLURSA OLSUN AMA ERZURUMDA BU TİP OLAYLAR OLURSA SİZDE ALTINDA KALIRSINIZZ...ÖNCELİKLE KUŞ BEYNİNİZE BUNU YAZIN.ERZURUM TÜRKİYENİN ANAHTARIDIR. ERZURUMDA BİR KİŞİ BİLE KALSA O KİŞİ BEN OLURUM....SANIRIM NE DEMEK İSTEDİĞİİ Mİ ANLADINIZ.DOSTCA YAŞAMAK İSTİYORSANIZ YAŞARIZ...YOK BİZ ERZURUMU KARIŞTIRACAZ DİYORSANIZ BU İŞİN ALTINDA KALIRSINIZ AĞA BABALARINIZA DA BENİM SÖYLEDİLE DİKLERİMİ SÖYLEYİN.

  • vatanadaş.. 08 Mayıs 2023 09:03

    oyum net chp ye...

  • Halis demir 08 Mayıs 2023 08:23

    Erzurum tarihinde böyle yüzkaralığı görülmedi. Sebep olanlar gerçek Erzurumlu değildir. Böyle bagnazlık böyle kabalık insan dışı şeyi ben hiçbir yerde görmemiştim. Yazıklar olsun.

  • Halis demir 08 Mayıs 2023 08:11

    Erzurum Erzurum olalı böyle terbiyesizlik yaşamamıştı artık bu ayıbı seçimde temizlemek için kendi ardıma chp ye vermek vacip oldu. Erzurum belediyesi çok ayıp etti. İsteniyoyuz böyle pislikler

  • ALİ MURAT URAL ERZURUM 08 Mayıs 2023 07:36

    ERZURUMUN ADINI BÖYLE ANILMASINI İSTEYEN TAŞ ATANLAR VE ATTIRANLAR..YAZIMI İYİ OKUYUN....MADEM ÇOK KABADAYI İSEN TBMM DE İMRALI CANİSİNİN ÖZ BE ÖZ YEĞENİ ÖMER ÖCALAN VAR.KENDİSİ MİLLETVEKİLİ VE ŞİMDİDEN ADAY...GEÇENLERDE ERZURUMA GELDİ...SESİNİZ ÇIKMADI...HADİ BAKALIM ONU TAŞLAYIN. BENDE SİZİ TEBRİK EDEYİM..BU SEÇİMDE HDP NİN SECİM YARDIMI 569 MİLYON TL DONDURULMUŞTU...HESAPLARINI KİM AÇTIRDI...İMAMOĞLUMU YAPTI...BENİ ZORLA KONUŞTUYONUZ...AMA SEÇİMDE SONRA BU TAŞ ATANLAR MUTLAKA TESBİT EDİLECEK VE YARGIYA TESLİM EDİLECEK...NEREYE KAÇARSANIZ KAÇIN TÜRK İSTİHBARATIDA POLİSİDE BULUR....

  • Vedat 08 Mayıs 2023 00:12

    Erzurum da Türk bayrağı taşıyanları Dadaş taşlamaz demekki bunlar Dadaş değil

  • Fikrim değişti 07 Mayıs 2023 23:16

    Erzurum'lu olarak İnce'ye verecektim, vaz geçtim gidin diye CHP'ye vereceğim.

  • halkın meydanı 07 Mayıs 2023 22:01

    Yazıklar olsun...

  • araştırmak lazım 07 Mayıs 2023 19:24

    eruzurum belediye başkanı büyük provakötörsün ve sen erzuruma yakışmıyorsun........erzurumlu uyan kendine gel.......

  • Cehaletten boğuluyorsun Erzurum 07 Mayıs 2023 18:53

    Sürü halinde gezip, taş atmak nedir?