Erzurum Haber Girişi : 11 Aralık 2012 18:00

İnfaz koruma memurları burada yetişiyor

İnfaz  koruma memurları burada yetişiyor
Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi kapılarını Palandöen Gazetesi’ne açtı.
Erzurumajans-Cem BAKIRCI'nın haberi-Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi, kapılarını ilk kez Palandöken’e açtı. Palandöken Gazetesi Yönetim Kurulu ve Başyazarı Mehmet Şener ve Haber Müdürümüz Cem Bakırcı, cezaevlerinin infaz koruma memuru ihtiyacının karşılandığı merkezini gezerek, Merkez Başkanı Hâkim Ünal Bingül ile görüştü. Bingül, Palandöken ekibinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kurumla ilgili değerlendirmede bulundu.Hâkim Bingül,” Görev yapan personelimle birlikte eğitim kurumumuzun başarı bayrağını modern ve kaliteli eğitim hizmetine taşıyacağız. Bu kurumdan mezun olacak infaz koruma memurlarımız kutsal bir görev devralacaklarını unutmasınlar.” dedi.

“ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ VERİLMEKTEDİR”

Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanı Ünal Bingül, modern ve kaliteli eğitimin kalitesini artırmak için çalışacaklarını ifade etti.  Başkan Bingül, “Eğitim merkezlerinden ülke genelinde 4 eğitim kurumu bulunmaktadır. Şuan 320 öğrencimizin yer aldığı eğitim merkezi yüksek donanıma sahip eğitim kadrosuyla birçok başarılara imza atmıştır. Burada memur adayı öğrencilerimize Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nün her türlü imkânı sunulmaktadır. Eğitim programlarımızın tamamında uluslararası standartlara uygun insan hakları eğitimi verilmektedir. Bu eğitim merkezindeki birinci derecedeki hedefimiz öncelikle kaliteli bir eğitimi hedeflemekteyiz. Değerli eğitimcilerimizlebirlikte öğrencilerimize yeni gelişmeleri aktarıyoruz. Kurumdaki müdüründen, memuruna ve alt kademesindeki görevli personelimizle birlikte eğitim kurumumuzda güzel başarılara imza atacağız. Eğitim sürecinde başarılı bulunan 320 infaz koruma memuru mezun olmuştur” dedi.

“BECERİ VE DAVRANIŞ KAZANMALARI”…

Mezun olacak infaz koruma memurlarının öncelikle beceri ve davranış kazanmaları yönünde büyük katkı sağladığını ifade eden Başkan Bingül, şunları söyledi: Bu programda göreve başlamadan önce infaz ve koruma memurlarının yetiştirilmeleri, görevlerine hazırlanmaları, ihtiyaç duydukları konularda gerekli olan bilgi, beceri ve davranışları kazanmaları amaçlanmaktadır. Eğitim süresi ise dokuz ay olarak ön görülmektedir. Uygulamalı eğitim ceza infaz kurumlarının fiziki durumlarına göre belirlenen görev eğitim istasyonları biçiminde yapılandırılmıştır.Düzenlenen bu eğitim deneysel bir çalışma niteliği taşımaktadır. Aday memurluk statüsünde sürdürülen bu eğitimin bir diğer amacı ise hizmet öncesi eğitime eğitim merkezini de hazırlamaktır. “Yargının Modernizasyonu ve Ceza Reformu Projesi” çerçevesinde bu çalışma destek görmüştür.

“HOŞGÖRÜ VE İNSAN SEVGİSİ FAKTÖRÜ ÇOK ÖNEMLİ”…

Göreve başlayacak olan infaz koruma memurlarınamesaj veren Bingül, memurların öncelikle hoşgörü ve insan sevgisine önem vermeleri gerektiğini söyledi. Bingül sözlerini şöyle noktaladı: Ceza infaz kurumlarımıza baktığımızda, bu kurumlara, toplumun huzur ve selameti için konulan kuralları ihlal eden, bu kurallara ters düşerek hata yapan kişiler gelmektedir.  İnfazın amacı doğrultusunda, bu kişilerle aramızda sevgi köprüsü kurarak, onları ıslah edip, yeniden topluma yararlı bir birey haline getirmek, hiç de sanıldığı kadar kolay bir görev değildir.  Bu görevi yapabilmek için önce sabırlı, azimli, hoşgörülü ve hepsinden önemlisi ise insan sevgisi ile görev yapmaktır. Bu güzel anlamlı sözlerden sonra, infaz koruma memurlarının görevlerinin ne kadar kutsal olduğunu göstermektedir. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.