Ekonomi Haber Girişi : 24 Eylül 2019 18:30

İnşaat sektörünün darda olduğunu nerden anlıyorum?

İnşaat sektörünün darda olduğunu nerden anlıyorum?
Artık bilmeyen yok gibidir. Ekonomik sıkıntının had safhaya ulaştığı Erzurum’da darboğazda olan bir sektördür inşaat sektörü.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-Artık bilmeyen yok gibidir. Ekonomik sıkıntının had safhaya ulaştığı Erzurum’da darboğazda olan bir sektördür inşaat sektörü. 

Geçen yıla kadar konut yapımı konusunda Türkiye’de ilk sıralarda yeralan Erzurum’da şimdi adeta yaprak kıpırdamıyor. Doğrusu Erzurum’da inşaat sektörünün kriz içerisinde olduğunu gösteren çok emare vardır. Mesela ben bir örnek üzerinden hissettim o sıkıntıyı. Onu da arkadaşım söyledi de ondan anladım. Haftanın değişik zamanlarında şehrin muhtelif semtlerinde oluyoruz. Buna Ilıca yolu da dahi. Bu yıl ne Ilıca yolunda ne de şehir içerisinde içi hazır beton yüklü bir mikser görmedim. Düne kadar sayısız mikserlerle karşılaşırken gerçekten bu yaz döneminde hiç rastlamamam tesadüf olamaz. Buradan yola çıkarak inşaat sektörünün ne denli bir sıkıntı çerisinde olduğunu anlamam yetiyor. Bu arada, anlatılanlara göre Türkiye’nin genelde inşaat sektöründe yüzde 75’lik sıkıntı varken bu sıkıntı Erzurum kentinde yüzde 90’larda. Yani konut yapımı yüzde 90 durmuş vaziyette. Bunun yanısıra geçen yıllara göre biten konutlara taşınanların sayısında da inanılmaz bir azalma var ve üretilen çoğu konut şu an satılmıyor, satılamıyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mahmut 01 Ocak 1970 02:00

    Maalesef ihracaat ve hortum sektöründen başka sektör kalmadı Türkiye'm de.

  • ŞEREF KANDEMİR 01 Ocak 1970 02:00

    MİKSERLER GELİN ARABASI GİBİ PRIL PRIL DAHAMI ANLAMADINIZ.

  • Kartal 01 Ocak 1970 02:00

    Yok yaaw ula nasıl annadın