İnsan, bilgi çağı, teknoloji ve organik tarım

Günümüzde ülkemiz insanı parasal değerleri elde ederek yüksek tahsil seviyesinede ulaşmış durumda; Şöyleki tüm aileler in hemen hemen hepsinin enaz bir evi bir arabası olmakla beraber evlerinin içindeki mobılyaları ve beyaz eşyalarını tamamlamış durumdalar.


Son yıllarda Dunya da yaşanan bilimsel ve teknolojık gelişme ve değişimler hızlı bir şekilde meydana gelmektedir. Dunyada oluşan konjöktürel değişim ve gelişmeler Ülkemize ve bizlere hızlı bir şekilde ulaşmaktadır. oluşan bu gelişmeler biz insanların ekonomik güçe ulaşamasını sağladığı gibi toplumumuzdakı öğretisel eğitimide etkileyerek her aileden enaz bir gencin üniversiteye girmesini sağlamış durumdadır. 


Her ne kadar eğitimde ve ekonomide meydana gelen sayısal büyüme oluşmuş görünse bile insanlarımız yeterinçe bilgiye ulşamamakta Avrupa ve Amerikanın gerisinde kalmışbulunmaktadır. 


Hızla gelişen bilimsel ve teknolojık ilerlemeler zamanımız da bilginin önemini kat kat artırarak yaşadığımız devri bilgi çağına çevirmiştir. Bilgi çağı ise Bilgi birikimine sahıp donanımlıinsanın ülke ve toplum içindeki değerini ve etkisini hızlı bir şekilde artmış bulunmaktadır. Büyük emekler harcanarak elde edilmeye çalışılan parasal zenginliğin yerini bilgi ve teknolojıalmış bulunmaktadır. Parasal malı güçe sahıp olan toplumlar ve aileler zamanımızda temel eğitimi tamamlamış olan çocuklarını mesleki, sosyal ve kültürel yönden daha donanımlı hale getirmek için yabancı ülkelerde bulunan ve birkaç temel bilimi aynı anda veren kömbike üniversitelerde yüksek lisans yaptırmaktadırlar. Yüksek lisansı okutmakla kalmayıp ileri teknolojıve bilgi potansiyelini yakalamaları için özel eğitimlere ve kurslara göndermektedirler.


Ülkemizde dahı büyük holdıngler ve kurumsal şirketler çalıştıracakları personeli lise çağındakı gençler arasından secerek kendilerine ait özel üniversitelerde okutmakta üniversite sonrasıise ana branjlarda yüksek poatansiyele sahıp personel yetiştirmektedirler. Hızla gelişen teknoljık arac ve gereçlerle kimyasal gübre ve ilaçların konvensıyonel tarımda yoğun kullanılmasıinsan sağlığını tehdit etmektedir.


Yerel yönetimlerin bu dunya gerceğini görerek biran önçe bölgenin çoğrafı ve meterolojık şartlarından dolayı etkin ve önemli olan mesleki branjlarda yetenekli insan yetiştirmeleri gerekmektedir. 


Bu pencereden baktığımızda Erzurum un bulunduğu coğrafyadan dolayı üzerinde çalışılması zorunlu olan tarım ve hayvancılığın üst seviyelere taşınması için bu alanda bilgi yönünden yüksek donanıma sahip insan profilini bir an önçe yakalaması gerekmektedir. Erzurumun üzerinde kurulu olduğu çoğrafya zengin doğal fıloraya sahip bulunmaktadır. Bu zengin fılora Organık hayvancılık ve arıcılık yapılmasına kolaylıklar sağlamaktadır.


Erzurumdakı yerel yönetimler gençelerin Organik tarım ve hayvancılığı yapabilmeleri için şimdiden teknik liseler acmalıdır. Atatürk üniversitesi ziraat fakültesinin Organik tarıma etkisi artırmalıdır. Hatta Erzurum Büyükşehir belediyesi köylere Organik tarım projleri yapabilmek için bünyesinde bir birim kurmalıdır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.