Erzurum Haber Girişi : 08 Ocak 2021 15:27

İptaller peş peşe geliyor

İptaller peş peşe geliyor
Pandemi nedeniyle yabancı turistin Türk kayak merkezlerine ilgisi arttı. Otel rezervasyonlarında yüzde 80 gibi oranlara ulaşılırken, sokağa çıkma yasağının pistleri de kapsaması nedeniyle iptaller moral bozdu.

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Küresel salgın nedeniyle yabancı turistler kapalı olan Alpler yerine rotasını Türkiye'ye kırdı. Özellikle Ukrayna, Rusya ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen misafirler Erzurum Palandöken, Kayseri Erciyes ve Bolu Kartalkaya gibi kayak merkezlerini tercih etti.

 

REZERVASYON YAPTILAR AMA…


Aynı şekilde gelmek isteyen yüzlerce turist otellere rezervasyon yaptırdı. Ancak sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında yabancı turiste de getirilen kayak yasağı peş peşe iptallerin gelmesine neden oldu. Şu anda Palandöken Kayak Merkezi’ndeki otellerin doluluk oranlarının yüzde 60 olduğunu belirten Dedeman Palandöken Genel Müdürü Veli Tuzak, "Son anda kayak pistleri kapatılmış olmasaydı bu oran yüzde 80'lerdeydi. Rusya ve Ukrayna'dan haftada bir charter uçağı iniyor. Ancak hafta sonu pistlerin kapatılması nedeniyle ciddi iptaller alıyoruz" dedi.

 

YASAKLAR KALKARSA TALEP DÖNER


Dedeman Palandöken Genel Müdürü Veli Tuzak, yasakların kalkması halinde talebin yeniden döneceğini belirterek, "Kayak bireysel bir spor. Koronaya karşı maske kullanımı öneriliyor. Kayakta zaten bırakın maskeyi üstüne kask da takıyorsunuz. Yani virüse karşı alınması gereken tüm önlemler kayağın doğal sürecinde var" ifadelerini kullandı. Tuzak, Türkiye'de otellerin de salgına karşı ciddi önlemler aldığını belirterek, yasakların kalkmasını istedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erzurumlu 08 Ocak 2021 17:19

    Erzurum milletvekilleri neredesiniz? Twitter milletvekili olmadınız, ERZURUM MİLLETVEKİLİ oldunuz. Sahip çıkın şu şehre. Hafta sonu dağdan şehre inmek yasak olsun ama pistler açık olsun. Zarar etmesin kurumlar. Bu yıl bir kez gelir memnun kalırsa bir daha ki yıllar da burayı düşünür. Krizi fırsata çevirelim.